swiatwemnie.pl

Zupa fasolowa z parówkami

     

Prosta smaczna zupa, dzięki użyciu fasoli w puszce szybko się ją przygotowuje.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

 

 

Cebula120gramów
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Czerwona fasola w puszce500gramów
Czosnek5ząbków
Kminek½łyżeczki
Majeranek2łyżeczki
Mielona czerwona papryka2łyżeczki
Mąka chlebowa pszenna t75040gramów
Smalec40gramów
Sól1łyżeczka
Sól
Wieprzowe parówki250gramów
Woda1.5litra
Woda500mililitrów
Ziemniaki500gramów

1. 

ziemniaki 500 g

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kostki.

2. 

woda 1.5 litra  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  kminek ½ łyżeczki

Do ziemniaków w garnku dodajemy ciepłą wodę zagrzaną w czajniku, sól, pieprz i kminek, gotujemy do miękkości (15 minut).

3. 

czerwona fasola w puszce 500 g

Do zupy dodajemy czerwoną fasolę z puszki bez zalewy.

4. Zasmażka

cebula 120 g  smalec 40 g  mąka chlebowa pszenna T750 40 g

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy w rondelku na tłuszczu na złoty kolor. Dodajemy mąkę i smażymy ją.

Zasmażka

5. 

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  woda 500 ml

Rondelek odstawiamy z ognia, dodajemy paprykę i dolewamy ciepłej wody. Stawiamy z powrotem na ogień i dobrze mieszamy.

6. 

Zasmażkę przecedzamy do zupy, mieszamy.

7. 

wieprzowe parówki 250 g

Parówki kroimy na cienkie kółeczka, dodajemy je do zupy i wszystko razem 5 minut gotujemy.

8. 

czosnek 5 ząbków  majeranek 2 łyżeczki  sól

Na koniec zupę doprawiamy oczyszczonym i przeciśniętym czosnkiem, majerankiem i według potrzeby solą.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się