Zupa fasolowa z parówkami

Prosta smaczna zupa, dzięki użyciu fasoli w puszce szybko się ją przygotowuje.
przepis,fotoprzepis,czerwona fasola w puszce,wieprzowe parówki,Zupy z roślin strączkowych
Zupy z roślin strączkowych
Kategorie
Zupy z roślin strączkowych ›Składniki
Składniki
| cebula | 120 53 | gramów kcal | |
| czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
| czerwona fasola w puszce | 500 560 | gramów kcal | |
| czosnek | 5 27 | ząbków kcal | |
| kminek | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
| majeranek | 2 21 | łyżeczki kcal | |
| mielona czerwona papryka | 2 32 | łyżeczki kcal | |
| mąka chlebowa pszenna T750 | 40 139 | gramów kcal | |
| smalec | 40 359 | gramów kcal | |
| sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
| sól | 0 ?? | kcal | |
| wieprzowe parówki | 250 713 | gramów kcal | |
| woda | 1.5 0 | litra kcal | |
| woda | 500 0 | mililitrów kcal | |
| ziemniaki | 500 460 | gramów kcal |
Przepis

2.
woda 1.5 litra • sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • kminek ½ łyżeczki
Do ziemniaków w garnku dodajemy ciepłą wodę zagrzaną w czajniku, sól, pieprz i kminek, gotujemy do miękkości (15 minut).


4. Zasmażka
cebula 120 gramów • smalec 40 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 40 gramów
Cebulę obieramy, kroimy i smażymy w rondelku na tłuszczu na złoty kolor. Dodajemy mąkę i smażymy ją.

5.
mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • woda 500 mililitrów
Rondelek odstawiamy z ognia, dodajemy paprykę i dolewamy ciepłej wody. Stawiamy z powrotem na ogień i dobrze mieszamy.

6.
Zasmażkę przecedzamy do zupy, mieszamy.

7.
wieprzowe parówki 250 gramów
Parówki kroimy na cienkie kółeczka, dodajemy je do zupy i wszystko razem 5 minut gotujemy.

8.
czosnek 5 ząbków • majeranek 2 łyżeczki • sól
Na koniec zupę doprawiamy oczyszczonym i przeciśniętym czosnkiem, majerankiem i według potrzeby solą.

Smacznego!























