swiatwemnie.pl

Szybka zupa z groszku

    

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

bazylia8listków
cebula90gramów
czarny pieprz mielony-
groszek300gramów
masło15gramów
rosół z kurczaka600mililitrów
sól-
słodka śmietana do gotowania100mililitrów
ziemniaki170gramów

1. 

cebula 90 gramów  ziemniaki 170 gramów  masło 15 gramów

W garnku roztapiamy masło, na którym smażymy na drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy na małe kawałki pokrojony ziemniak.

2. 

rosół z kurczaka 600 mililitrów

Mieszankę w garnku zalewamy rosołem. Gotujemy na mniejszym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.

3. 

groszek 300 gramów  bazylia 8 listków  słodka śmietana do gotowania 100 mililitrów

Do garnka wsypujemy świeży albo mrożony groszek, liście świeżej bazylii, śmietanę i jeszcze 5 minut gotujemy.

4. 

sól  czarny pieprz mielony

Zupę odkładamy na bok, blenderem wszystko dobrze miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się