Fasola na cebuli z parówkami

Prosty przepis na przygotowanie szybkiej i taniej kolacji, z którym poradzi sobie każdy facet. Podajemy ze świeżym pieczywem.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe parówki,czerwona fasola w puszce,kukurydza konserwowa,Wieprzowina
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina ›Składniki
Składniki
cebula | 1 ?? | sztuka kcal | |
czerwona fasola w puszce | 250 280 | gramów kcal | |
ketchup | 0 ?? | kcal | |
kukurydza konserwowa | 250 233 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
pikantny sos chili | 0 ?? | kcal | |
wieprzowe parówki | 4 ?? | sztuki kcal |
Przepis
1.
olej słonecznikowy 3 łyżki • cebula 1 sztuka • wieprzowe parówki 4 sztuki • czerwona fasola w puszce 250 gramów • kukurydza konserwowa 250 gramów • ketchup • pikantny sos chili
Na oleju szklimy cebulę i dodajemy na kółeczka pokrojone parówki. Gdy się parówki troszkę usmażą dodajemy do nich fasolę z puszki, bez zalewy. Dodajemy kukurydzę, keczup, sos chili i wszystko razem mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Smacznego!