PRZEPISY

Wiosenna chińska zupa

Wiosenna chińska zupa

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

przepis,fotoprzepis,boczniak ostrygowaty,warzywa (azjatycka mieszanka warzyw),Zupy jarzynowe,Kuchnia chińska,Bezlaktozowe

Zupy jarzynowe

Kuchnia chińska

Pichcił

Ilość porcji

6

Masa porcji

423 g

Energia porcji

190 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

boczniak ostrygowaty

100

338

gramów

kcal

chińska mieszanka przypraw

1

16

łyżeczka

kcal

makaron - lub kluski

50

180

gramów

kcal

oliwa

3

396

łyżki

kcal

por

50

23

gramów

kcal

sos ostrygowy

2

13

łyżki

kcal

sos sojowy

3

63

łyżki

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

warzywa (azjatycka mieszanka warzyw)

200

111

gramów

kcal

woda

2

0

litry

kcal

 

Przepis

1. Por

oliwa 3 łyżki  por 50 gramów

Por myjemy, kroimy na kółeczka i smażymy na oleju.

Por myjemy, kroimy na kółeczka i smażymy na...

2. Boczniak

boczniak ostrygowaty 100 gramów

Boczniak myjemy, kroimy na drobno i dodajemy do pora. Mieszamy i chwilę smażymy.

Boczniak myjemy, kroimy na drobno i dodajemy do...

3. Warzywa

warzywa (azjatycka mieszanka warzyw) 200 gramów  sól 1 łyżeczka  chińska mieszanka przypraw 1 łyżeczka  sos sojowy 3 łyżki  sos ostrygowy 2 łyżki  woda 2 litry  makaron - lub kluski 50 gramów

Dodajemy mieszane warzywa, sól, chińską mieszankę przypraw, sos sojowy, sos ostrygowy i wodę. Gotujemy 20 minut. Odstawiamy z ognia, dodajemy makaron nitki i przykryte pokrywką dostawiamy na 10 minut. Mieszamy i podajemy.

Dodajemy mieszane warzywa, sól, chińską...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się