swiatwemnie.pl

Wiosenna chińska zupa

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Boczniak ostrygowaty100gramów
Chińska mieszanka przypraw1łyżeczka
Makaron - lub kluski50gramów
Oliwa3łyżki
Por50gramów
Sos ostrygowy2łyżki
Sos sojowy3łyżki
Sól1łyżeczka
Warzywa (azjatycka mieszanka warzyw)200gramów
Woda2litry

1. Por

oliwa 3 łyżki  por 50 g

Por myjemy, kroimy na kółeczka i smażymy na oleju.

Por

2. Boczniak

boczniak ostrygowaty 100 g

Boczniak myjemy, kroimy na drobno i dodajemy do pora. Mieszamy i chwilę smażymy.

Boczniak

3. Warzywa

warzywa (azjatycka mieszanka warzyw) 200 g  sól 1 łyżeczka  chińska mieszanka przypraw 1 łyżeczka  sos sojowy 3 łyżki  sos ostrygowy 2 łyżki  woda 2 litry  makaron - lub kluski 50 g

Dodajemy mieszane warzywa, sól, chińską mieszankę przypraw, sos sojowy, sos ostrygowy i wodę. Gotujemy 20 minut. Odstawiamy z ognia, dodajemy makaron nitki i przykryte pokrywką dostawiamy na 10 minut. Mieszamy i podajemy.

Warzywa

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się