PRZEPISY

Twarogowy tort

Twarogowy tort

Delikatny i kremowy tort twarogowy z dekoracją okolicznościową z kolorowych cukierków czekoladowych.

przepis,fotoprzepis,twaróg granulowany,Torty

Torty

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Kategorie

Torty  

 

Składniki

Składniki

białko jajka4sztuki
budyń waniliowy w proszku74gramów
cukier kryształ50gramów
cukier puder180gramów
dżem porzeczkowy120gramów
kakao proszek25gramów
kolorowe cukierki czekoladowe-
masło-
masło200gramów
mleko półtłuste 1,5%500mililitrów
mąka luksusowa pszenna T55080gramów
mąka luksusowa pszenna T550-
proszek do pieczenia8gramów
twaróg granulowany500gramów
woda4łyżki
żółtko jajka4sztuki

 

Przepis

1. Korpus na tort

żółtko jajka 4 sztuki  cukier puder 80 gramów  białko jajka 4 sztuki  masło  mąka luksusowa pszenna T550

Żółtka mieszamy z cukrem. Z białek ubijamy pianę. Formę na tort smarujemy masłem i posypujemy mąką.

Żółtka mieszamy z cukrem. Z białek ubijamy...

2. 

kakao proszek 25 gramów  woda 4 łyżki  mąka luksusowa pszenna T550 80 gramów  proszek do pieczenia 8 gramów

Dodajemy kakao oraz wodę. Po dokładnym rozmieszaniu dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

Dodajemy kakao oraz wodę. Po dokładnym...

3. 

Na końcu ciągle mieszając dodajemy pianę z ubitych białek.

Na końcu ciągle mieszając dodajemy pianę z...

4. 

Ciasto przelewamy do przygotowanej formy a następnie w rozgrzanym piekarniku pieczemy przez 10 minut w temperaturze 200°C.

Ciasto przelewamy do przygotowanej formy a...

5. Twarogowy krem

mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów  cukier kryształ 50 gramów  budyń waniliowy w proszku 74 gramów

Z mleka, cukru oraz budyniu w proszku gotujemy gęstszy budyń. Pozostawiamy w wodnej kąpieli, w zimnej wodzie do ostudzenia na temperaturę pokojową.

Z mleka, cukru oraz budyniu w proszku gotujemy...

6. 

masło 200 gramów  cukier puder 100 gramów

Masło mieszamy z cukrem,...

Masło mieszamy z cukrem,......

7. 

twaróg granulowany 500 gramów

...dodajemy do niego twaróg...

...dodajemy do niego twaróg......

8. 

...oraz ostygnięty budyń.

...oraz ostygnięty budyń....

9. Składanie tortu

dżem porzeczkowy 120 gramów

Korpus smarujemy porzeczkowym dżemem.

Korpus smarujemy porzeczkowym dżemem....

10. 

Na dżem rozkładamy krem a następnie wygładzamy.

Na dżem rozkładamy krem a następnie...

11. 

Odstawiamy do stężenia na 24 godziny do lodówki.

Odstawiamy do stężenia na 24 godziny do...

12. Dekorowanie

kolorowe cukierki czekoladowe

Tort ozdabiamy cukierkami dopiero krótko przed podaniem, ponieważ kolorowa polewa z cukierków może zacząć topić się po dłuższym czasie. Z papieru wyrabiamy szablon, a wokół niego zaczynamy dowolnie układać cukierki.

Tort ozdabiamy cukierkami dopiero krótko przed...

13. 

Możemy podawać.

Możemy podawać....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się