PRZEPISY

Twarogowa rolada

Twarogowa rolada

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Lekka i łagodna rolada z biszkoptowego ciasta.

przepis,fotoprzepis,twaróg granulowany,śmietana do ubijania (30-33%),mąka chlebowa pszenna T750,mandarynki (kompot),Rolady

Rolady

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Rolady  

Składniki

Składniki

cukier kryształ

4

242

łyżki

kcal

cukier puder

50

194

gramów

kcal

jajka kurze

4

352

sztuki

kcal

mandarynki (kompot)

100

63

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

0

??

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

5

261

łyżek

kcal

olej słonecznikowy

2

270

łyżki

kcal

proszek do pieczenia

12

9

gramów

kcal

skórka z cytryny

0

??

kcal

twaróg granulowany

150

176

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

125

389

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Biszkoptowe ciasto

jajka kurze 4 sztuki  cukier kryształ 4 łyżki  mąka chlebowa pszenna T750 5 łyżek  olej słonecznikowy 2 łyżki  mleko półtłuste 1,5%  proszek do pieczenia 12 gramów

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Przed końcem ubijania dodajemy cukier. W drugiej misce mieszamy żółtka, olej i mąkę. Rozrzedzamy mlekiem. Na koniec dodajemy ubite białka i proszek do pieczenia.

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy...

2. 

Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku w 160 stopniach przez około 30 minut, dopóki wierzchnia warstwa nie zacznie brązowieć.

Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do...

3. 

Po upieczeniu ciasto zwijamy i odstawiamy do ostygnięcia. Dzięki zrolowaniu, ciasto utrzyma swój kształt po wypełnieniu go kremem.

Po upieczeniu ciasto zwijamy i odstawiamy do...

4. Twarogowe nadzienie

twaróg granulowany 150 gramów  cukier puder 50 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 125 mililitrów  skórka z cytryny  mandarynki (kompot) 100 gramów

Twaróg mieszamy z cukrem pudrem i skórką z cytryny z połówki cytryny. Na koniec dodajemy delikatnie ubitą śmietanę z żelatyną i mandarynki.

Twaróg mieszamy z cukrem pudrem i skórką z...

5. 

Rozwinięte ciasto skrapiamy sokiem z mandarynek, a następnie rozcieramy na nim około 4 milimetrową warstwę kremu. Ostrożnie rolujemy i odstawiamy na co najmniej 12 godzin.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się