swiatwemnie.pl

Tort Sachera

    

Chociaż nie jest łatwe zbliżyć się smakiem do oryginalnego tortu Sachera, ten nasz tort jest nie do odróżnienia od tego prawdziwego.

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

jajka kurze 6 sztuk  cukier puder 110 gramów  masło 140 gramów  cukier waniliowy 20 gramów

W mice mieszamy masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka. Wszystko razem mieszamy.

2. Roztapiamy czekoladę

czekolada 85% 130 gramów

Czekoladę roztapiamy w wodnej kąpieli.

Roztapiamy czekoladę

3. Przygotowanie ciasta

Troszkę ostudzoną czekoladę wlewamy do masłowo - żółtkowej masy.

Przygotowanie ciasta

4. Pieczenie spodu

cukier kryształ 110 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 140 gramów

Dodajemy mąkę i z białek ubitą pianę z cukrem. Tą masę wlewamy do natłuszczonej i mąką posypanej okrągłej formy. Pieczemy na 180 °C około 20 minut.

Pieczenie spodu

5. 

powidło morelowe 200 gramów

W mniejszym garnku krótko podgrzewamy morelowy dżem. Upieczony i wystudzony spód przekrawamy wzdłuż. Obydwie części i boki smarujemy dżemem.

6. 

polewa czekoladowa

Wystudzony tort smarujemy czekoladową polewą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki żeby ostygł.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się