PRZEPISY

Tort Sachera

Tort Sachera

Chociaż nie jest łatwe zbliżyć się smakiem do oryginalnego tortu Sachera, ten nasz tort jest nie do odróżnienia od tego prawdziwego.

przepis,fotoprzepis,czekolada 85%,powidło morelowe,Torty

Torty

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Kategorie

Torty  

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ110gramów
cukier puder110gramów
cukier waniliowy20gramów
czekolada 85%130gramów
jajka kurze6sztuk
masło140gramów
mąka chlebowa pszenna T750140gramów
polewa czekoladowa-
powidło morelowe200gramów

 

Przepis

1. 

jajka kurze 6 sztuk  cukier puder 110 gramów  masło 140 gramów  cukier waniliowy 20 gramów

W mice mieszamy masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka. Wszystko razem mieszamy.

2. Roztapiamy czekoladę

czekolada 85% 130 gramów

Czekoladę roztapiamy w wodnej kąpieli.

3. Przygotowanie ciasta

Troszkę ostudzoną czekoladę wlewamy do masłowo - żółtkowej masy.

4. Pieczenie spodu

cukier kryształ 110 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 140 gramów

Dodajemy mąkę i z białek ubitą pianę z cukrem. Tą masę wlewamy do natłuszczonej i mąką posypanej okrągłej formy. Pieczemy na 180 °C około 20 minut.

5. 

powidło morelowe 200 gramów

W mniejszym garnku krótko podgrzewamy morelowy dżem. Upieczony i wystudzony spód przekrawamy wzdłuż. Obydwie części i boki smarujemy dżemem.

6. 

polewa czekoladowa

Wystudzony tort smarujemy czekoladową polewą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki żeby ostygł.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie