swiatwemnie.pl

Tort Sachera

     

Chociaż nie jest łatwe zbliżyć się smakiem do oryginalnego tortu Sachera, ten nasz tort jest nie do odróżnienia od tego prawdziwego.

Pichcił

Ilość porcji

15

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

jajka kurze 6 sztuk  cukier puder 110 g  masło 140 g  cukier waniliowy 20 g

W mice mieszamy masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka. Wszystko razem mieszamy.

2. Roztapiamy czekoladę

czekolada 85% 130 g

Czekoladę roztapiamy w wodnej kąpieli.

Roztapiamy czekoladę

3. Przygotowanie ciasta

Troszkę ostudzoną czekoladę wlewamy do masłowo - żółtkowej masy.

Przygotowanie ciasta

4. Pieczenie spodu

cukier kryształ 110 g  mąka chlebowa pszenna T750 140 g

Dodajemy mąkę i z białek ubitą pianę z cukrem. Tą masę wlewamy do natłuszczonej i mąką posypanej okrągłej formy. Pieczemy na 180 °C około 20 minut.

Pieczenie spodu

5. 

powidło morelowe 200 g

W mniejszym garnku krótko podgrzewamy morelowy dżem. Upieczony i wystudzony spód przekrawamy wzdłuż. Obydwie części i boki smarujemy dżemem.

6. 

polewa czekoladowa

Wystudzony tort smarujemy czekoladową polewą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki żeby ostygł.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się