PRZEPISY

Wieprzowa rolada z cukinią

Wieprzowa rolada z cukinią

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Podajemy z lekkim ziemniaczanym puree.

przepis,fotoprzepis,cukinia,Udo wieprzowe,Wieprzowina,Bezglutenowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

Udo wieprzowe

600

1026

gramów

kcal

cebula

150

66

gramów

kcal

cukinia

400

72

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

kcal

czosnek

4

22

ząbki

kcal

mielona czerwona papryka

1.5

24

łyżeczki

kcal

oliwa

80

704

mililitrów

kcal

ser Gouda

80

285

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

woda

150

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

cukinia 400 gramów

Cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy ją na małe kostki.

Cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy ją na...

2. 

oliwa 30 mililitrów  cebula 150 gramów

W garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim na drobno pokrojoną i obraną cebulę. Wkładamy cukinię, mieszamy, solimy i pod pokrywką dusimy 10 minut. Często mieszamy.

W garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim na...

3. 

czosnek 2 ząbki

Do gotowej cukinii dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, mieszamy i odstawiamy do ostudzenia.

Do gotowej cukinii dodajemy przeciśnięte przez...

4. 

Udo wieprzowe 600 gramów

Grubsze, większe, płaty z wieprzowego uda wyklepujemy na cienko.

Grubsze, większe, płaty z wieprzowego uda...

5. 

sól 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ Ćl

Mięso rozkładamy na desce tak aby się brzegi pokrywały. Posypujemy je papryką, pieprzem i solą.

Mięso rozkładamy na desce tak aby się brzegi...

6. 

ser Gouda 80 gramów

Pod mięso wkładamy kuchenną nić w równomiernych, około 5 cm odstępach. Na mięsie kładziemy warstwę startego sera a na ser kładziemy ostudzoną cukinię.

Pod mięso wkładamy kuchenną nić w...

7. 

Brzegi mięsa jak najmocniej dociskamy do siebie i ściskamy przygotowaną nicią.

Brzegi mięsa jak najmocniej dociskamy do siebie i...

8. 

woda 150 mililitrów  oliwa 50 mililitrów  mielona czerwona papryka ½ łyżeczki  czosnek 2 ząbki

Gotową roladę przekładamy do głębokiej brytfanny. Podlewamy wodą i oliwą z oliwek. Wierzch smarujemy papryką i przeciśniętym czosnkiem. Brytfannę przykrywamy i pieczemy w 170-180°C 1 godzinę.

Gotową roladę przekładamy do głębokiej...

9. 

Upieczoną roladę lekko ostudzamy i kroimy ostrym nożem na plasterki.

Upieczoną roladę lekko ostudzamy i kroimy ostrym...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się