Wieprzowa rolada z cukinią

Podajemy z lekkim ziemniaczanym puree.
przepis,fotoprzepis,cukinia,Udo wieprzowe,Wieprzowina,Bezglutenowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 600 1026 | gramów kcal | |
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
cukinia | 400 72 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | kcal | |
czosnek | 4 22 | ząbki kcal | |
mielona czerwona papryka | 1.5 24 | łyżeczki kcal | |
oliwa | 80 704 | mililitrów kcal | |
ser Gouda | 80 285 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 150 0 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
oliwa 30 mililitrów • cebula 150 gramów
W garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim na drobno pokrojoną i obraną cebulę. Wkładamy cukinię, mieszamy, solimy i pod pokrywką dusimy 10 minut. Często mieszamy.

3.
czosnek 2 ząbki
Do gotowej cukinii dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, mieszamy i odstawiamy do ostudzenia.


5.
sól 1 łyżeczka • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ Ćl
Mięso rozkładamy na desce tak aby się brzegi pokrywały. Posypujemy je papryką, pieprzem i solą.

6.
ser Gouda 80 gramów
Pod mięso wkładamy kuchenną nić w równomiernych, około 5 cm odstępach. Na mięsie kładziemy warstwę startego sera a na ser kładziemy ostudzoną cukinię.

7.
Brzegi mięsa jak najmocniej dociskamy do siebie i ściskamy przygotowaną nicią.

8.
woda 150 mililitrów • oliwa 50 mililitrów • mielona czerwona papryka ½ łyżeczki • czosnek 2 ząbki
Gotową roladę przekładamy do głębokiej brytfanny. Podlewamy wodą i oliwą z oliwek. Wierzch smarujemy papryką i przeciśniętym czosnkiem. Brytfannę przykrywamy i pieczemy w 170-180°C 1 godzinę.

9.
Upieczoną roladę lekko ostudzamy i kroimy ostrym nożem na plasterki.

Smacznego!