swiatwemnie.pl

Twarogowe pałeczki

     

Przekąska na każde party.

Pichcił

Ilość porcji

64

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

ciasto francuskie 500 g

Ciasto francuskie przekrawamy na połowę. Każdą połowę rozwałkowujemy na wielkość blachy.

2. 

jajka kurze 1 sztuka  śmietana do ubijania (30-33%) 1 łyżka  sól ½ łyżeczki

Jajko ubijamy ze śmietaną i solą.

3. 

Przygotowane ciasta przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem.

4. 

twarogowy ser (twarogi, sery) 200 g

Sery na drobno trzemy.

5. 

Rozdzielamy na ciastach, posypujemy kminkiem według smaku i kroimy na pałeczki. Stopniowo pieczemy.

6. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.

7. 

Ostudzone pałeczki z łatwością oddzielamy od siebie nożem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się