Twarogowe pałeczki
![Twarogowe pałeczki](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001678/img_pl_4x3/twarogowe-paleczki_00180.jpg)
Przekąska na każde party.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,twarogowy ser (twarogi, sery),Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 500 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
sól | ½ | łyżeczki | |
twarogowy ser (twarogi, sery) | 200 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 1 | łyżka |
Przepis
1.
ciasto francuskie 500 gramów
Ciasto francuskie przekrawamy na połowę. Każdą połowę rozwałkowujemy na wielkość blachy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001678/small/IMG_2917.jpg)
2.
jajka kurze 1 sztuka • śmietana do ubijania (30-33%) 1 łyżka • sól ½ łyżeczki
Jajko ubijamy ze śmietaną i solą.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001678/small/IMG_2903.jpg)
3.
Przygotowane ciasta przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001678/small/IMG_2920.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001678/small/IMG_2914.jpg)
5.
Rozdzielamy na ciastach, posypujemy kminkiem według smaku i kroimy na pałeczki. Stopniowo pieczemy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001678/small/IMG_2928.jpg)
6.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001678/small/IMG_2942.jpg)
7.
Ostudzone pałeczki z łatwością oddzielamy od siebie nożem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001678/small/IMG_2956.jpg)
Smacznego!