Twarogowe pałeczki
Przekąska na każde party.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,twarogowy ser (twarogi, sery),Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski ›
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 500 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
sól | ½ | łyżeczki | |
twarogowy ser (twarogi, sery) | 200 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 1 | łyżka |
Przepis
1.
ciasto francuskie 500 gramów
Ciasto francuskie przekrawamy na połowę. Każdą połowę rozwałkowujemy na wielkość blachy.
2.
jajka kurze 1 sztuka • śmietana do ubijania (30-33%) 1 łyżka • sól ½ łyżeczki
Jajko ubijamy ze śmietaną i solą.
3.
Przygotowane ciasta przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem.
5.
Rozdzielamy na ciastach, posypujemy kminkiem według smaku i kroimy na pałeczki. Stopniowo pieczemy.
6.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.
7.
Ostudzone pałeczki z łatwością oddzielamy od siebie nożem.
Smacznego!