Twarogowe pałeczki

Przekąska na każde party.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,twarogowy ser (twarogi, sery),Słone przekąski
Słone przekąski
Pichcił
Ilość porcji
64
Masa porcji
13 g
Energia porcji
38 kcal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Słone przekąski ›Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 500 2000 | gramów kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
twarogowy ser (twarogi, sery) | 200 250 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 1 47 | łyżka kcal |
Przepis
1.
ciasto francuskie 500 gramów
Ciasto francuskie przekrawamy na połowę. Każdą połowę rozwałkowujemy na wielkość blachy.

2.
jajka kurze 1 sztuka • śmietana do ubijania (30-33%) 1 łyżka • sól ½ łyżeczki
Jajko ubijamy ze śmietaną i solą.

3.
Przygotowane ciasta przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem.


5.
Rozdzielamy na ciastach, posypujemy kminkiem według smaku i kroimy na pałeczki. Stopniowo pieczemy.

6.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.

7.
Ostudzone pałeczki z łatwością oddzielamy od siebie nożem.

Smacznego!