PRZEPISY

Twarogowe pałeczki

Twarogowe pałeczki

Przekąska na każde party.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,twarogowy ser (twarogi, sery),Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

64

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie500gramów
jajka kurze1sztuka
sól½łyżeczki
twarogowy ser (twarogi, sery)200gramów
śmietana do ubijania (30-33%)1łyżka

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto francuskie przekrawamy na połowę. Każdą połowę rozwałkowujemy na wielkość blachy.

2. 

jajka kurze 1 sztuka  śmietana do ubijania (30-33%) 1 łyżka  sól ½ łyżeczki

Jajko ubijamy ze śmietaną i solą.

3. 

Przygotowane ciasta przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem.

4. 

twarogowy ser (twarogi, sery) 200 gramów

Sery na drobno trzemy.

5. 

Rozdzielamy na ciastach, posypujemy kminkiem według smaku i kroimy na pałeczki. Stopniowo pieczemy.

6. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 200 °C.

7. 

Ostudzone pałeczki z łatwością oddzielamy od siebie nożem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie