Pełnoziarnista babka

Pełnowartościowa i bardzo smaczna, puszysta babka z pełnoziarnistej mąki i kawy zbożowej.
przepis,fotoprzepis,mąka pełnoziarnista,kawa bezkofeinowa Inka,czarny sezam,Babki
Babki
Kategorie
Babki ›Składniki
Składniki
cukier trzcinowy | ½ 470 | garnuszka kcal | |
czarny sezam | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | ½ 83 | garnuszka kcal | |
kawa bezkofeinowa Inka | 2 96 | łyżki kcal | |
masło | ½ 870 | garnuszka kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mąka pełnoziarnista | 1 794 | garnuszek kcal | |
soda oczyszczona | 1 0 | łyżeczka kcal | |
sól | 1 0 | szczypta kcal |
Przepis

2.
soda oczyszczona 1 łyżeczka • sól 1 szczypta • kawa bezkofeinowa Inka 2 łyżki • cukier trzcinowy ½ garnuszka • jogurt naturalny 3,5% tłuszczu ½ garnuszka
Odmierzoną mąkę przesypujemy do miski, dodajemy sodę oczyszczoną, szczyptę soli i mieszamy. Dodajemy kawę zbożową, cukier i jogurt, ...


4.
Elektrycznym mikserem ubijamy na pianę.

5.
Formę na babkę (średnica 21 cm) smarujemy masłem i posypujemy czarnym sezamem.

6.
Do formy wlewamy przygotowane ciasto.

7.
Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 170 °C.

8.
Ostudzoną babkę wyciągamy i kroimy.

Smacznego!