PRZEPISY

Pełnoziarnista babka

Pełnoziarnista babka

Pełnowartościowa i bardzo smaczna, puszysta babka z pełnoziarnistej mąki i kawy zbożowej.

przepis,fotoprzepis,mąka pełnoziarnista,kawa bezkofeinowa Inka,czarny sezam,Babki

Babki

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Babki  

 

Składniki

Składniki

cukier trzcinowy½garnuszka
czarny sezam-
jajka kurze2sztuki
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu½garnuszka
kawa bezkofeinowa Inka2łyżki
masło½garnuszka
masło-
mąka pełnoziarnista1garnuszek
soda oczyszczona1łyżeczka
sól1szczypta

 

Przepis

1. 

mąka pełnoziarnista 1 garnuszek

Do garnuszka (250 ml) wsypujemy mąkę.

2. 

soda oczyszczona 1 łyżeczka  sól 1 szczypta  kawa bezkofeinowa Inka 2 łyżki  cukier trzcinowy ½ garnuszka  jogurt naturalny 3,5% tłuszczu ½ garnuszka

Odmierzoną mąkę przesypujemy do miski, dodajemy sodę oczyszczoną, szczyptę soli i mieszamy. Dodajemy kawę zbożową, cukier i jogurt, ...

3. 

jajka kurze 2 sztuki  masło ½ garnuszka

... jajka i roztopione, ostudzone masło.

4. 

Elektrycznym mikserem ubijamy na pianę.

5. 

masło  czarny sezam

Formę na babkę (średnica 21 cm) smarujemy masłem i posypujemy czarnym sezamem.

6. 

Do formy wlewamy przygotowane ciasto.

7. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 170 °C.

8. 

Ostudzoną babkę wyciągamy i kroimy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie