swiatwemnie.pl

Sos pieczarkowy z knedlem

    

Pieczarkowy sos podawany z knedlem to doskonały, szybki, bezmięsny obiad.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

cebula80gramów
mleko półtłuste 1,5%200mililitrów
mąka chlebowa pszenna T75020gramów
oliwa4łyżki
pieczarki500gramów
sól1łyżeczka
słodka śmietana do gotowania200mililitrów
woda5łyżek
woda100mililitrów

1. 

cebula 80 gramów  oliwa 4 łyżki  sól 1 łyżeczka  woda 5 łyżek  pieczarki 500 gramów  woda 100 mililitrów  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów  słodka śmietana do gotowania 200 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 20 gramów

Cebulę obieramy, na drobno kroimy, smażymy na oliwie z oliwek, dodajemy sól i parę łyżek wody, 5 minut dusimy. Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki, dodajemy je do cebuli, posypujemy papryką, podlewamy wodą i 10 minut dusimy. W misce mieszamy mleko, śmietanę i mąkę, zalewamy pieczarki i sos gotujemy do zgęstnienia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się