PRZEPISY

Sos pieczarkowy z knedlem

Sos pieczarkowy z knedlem

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Pieczarkowy sos podawany z knedlem to doskonały, szybki, bezmięsny obiad.

przepis,fotoprzepis,pieczarki,Sosy,

Sosy

Pichcił

Ilość porcji

4

Masa porcji

311 g

Energia porcji

282 kcal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Sosy  

Składniki

Składniki

cebula

80

36

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

200

96

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

20

70

gramów

kcal

oliwa

4

528

łyżki

kcal

pieczarki

500

80

gramów

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

słodka śmietana do gotowania

200

320

mililitrów

kcal

woda

5

0

łyżek

kcal

woda

100

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

cebula 80 gramów  oliwa 4 łyżki  sól 1 łyżeczka  woda 5 łyżek  pieczarki 500 gramów  woda 100 mililitrów  mleko półtłuste 1,5% 200 mililitrów  słodka śmietana do gotowania 200 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 20 gramów

Cebulę obieramy, na drobno kroimy, smażymy na oliwie z oliwek, dodajemy sól i parę łyżek wody, 5 minut dusimy. Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki, dodajemy je do cebuli, posypujemy papryką, podlewamy wodą i 10 minut dusimy. W misce mieszamy mleko, śmietanę i mąkę, zalewamy pieczarki i sos gotujemy do zgęstnienia.

Cebulę obieramy, na drobno kroimy, smażymy na...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się