swiatwemnie.pl

Gęsta zasmażka ze świeżego szpinaku

    

Smaczny i zdrowy szpinak dla dzieci i dorosłych, nie tylko na dzień postu.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

świeże liście szpinaku 1 kilogram  masło 50 gramów  woda

Świeże liście szpinaku myjemy i usuwamy ewentualnie zdrewniałe części łodyg. W większym garnku roztapiamy masło, dodajemy do niego szpinak, mieszamy i przykryte 10-15 minut dusimy. Według potrzeby możemy dolać parę łyżek wody.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 15 gramów  mleko tłuste 3,5% 300 mililitrów  czosnek 4 ząbki

Uduszony szpinak posypujemy mąką, dolewamy mleko i dodajemy połowę przygotowanego, przeciśniętego czosnku.

3. 

Miksujemy blenderem i podgotowujemy.

4. Dla dzieci

Część szpinaku dla dzieci odkładamy.

Dla dzieci

5. Dla dorosłych

sól

Dodajemy resztę czosnku i według smaku solimy.

Dla dorosłych

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się