Łososiowo serowy strudel

Smaczna przystawka w kształcie małych rybek :)
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,twardy ser,ciasto francuskie,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski ›Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 350 1400 | gramów kcal | |
filet z łososia | 350 707 | gramów kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
sól | ½ 0 | kcal | |
sól ziołowa | 0 ?? | kcal | |
twardy ser | 350 1330 | gramów kcal |
Przepis
1.
filet z łososia 350 gramów • sól ½ čl
Łososia myjemy i około 10-15 minut gotujemy na parze. Odstawiamy do ostudzenia. Potem go rozdrabniamy i solimy.

2.
twardy ser 350 gramów • ciasto francuskie 350 gramów
Ser na grubo trzemy. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i równomiernie rozsypujemy połowę sera. Na ser rozkładamy przygotowanego łososia.

3.
Na łososia rozsypujemy drugą połowę sera.


5.
Strudel przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy cały jajkiem i posypujemy solą ziołową. Wierzch przebijamy widelcem.

6.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170°C przez około 30 minut.

7.
Po dokładnym ostudzeniu strudel kroimy.

Smacznego!