PRZEPISY

Łososiowo serowy strudel

Łososiowo serowy strudel

Smaczna przystawka w kształcie małych rybek :)

przepis,fotoprzepis,filet z łososia,twardy ser,ciasto francuskie,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie350gramów
filet z łososia350gramów
jajka kurze1sztuka
sól½
sól ziołowa-
twardy ser350gramów

 

Przepis

1. 

filet z łososia 350 gramów  sól ½ čl

Łososia myjemy i około 10-15 minut gotujemy na parze. Odstawiamy do ostudzenia. Potem go rozdrabniamy i solimy.

Łososia myjemy i około 10-15 minut gotujemy na...

2. 

twardy ser 350 gramów  ciasto francuskie 350 gramów

Ser na grubo trzemy. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i równomiernie rozsypujemy połowę sera. Na ser rozkładamy przygotowanego łososia.

Ser na grubo trzemy. Ciasto francuskie...

3. 

Na łososia rozsypujemy drugą połowę sera.

Na łososia rozsypujemy drugą połowę sera....

4. 

jajka kurze 1 sztuka

Górny brzeg ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i ciasto zawijamy.

Górny brzeg ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem...

5. 

sól ziołowa

Strudel przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy cały jajkiem i posypujemy solą ziołową. Wierzch przebijamy widelcem.

Strudel przekładamy na blachę wyłożoną...

6. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170°C przez około 30 minut.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170°C przez...

7. 

Po dokładnym ostudzeniu strudel kroimy.

Po dokładnym ostudzeniu strudel kroimy....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się