Łososiowo serowy strudel
![Łososiowo serowy strudel](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000793/img_pl_4x3/lososiowo-serowy-strudel_00180.jpg)
Smaczna przystawka w kształcie małych rybek :)
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,twardy ser,ciasto francuskie,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 350 | gramów | |
filet z łososia | 350 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
sól | ½ | ||
sól ziołowa | - | ||
twardy ser | 350 | gramów |
Przepis
1.
filet z łososia 350 gramów • sól ½ čl
Łososia myjemy i około 10-15 minut gotujemy na parze. Odstawiamy do ostudzenia. Potem go rozdrabniamy i solimy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000793/small/IMG_9900w.jpg)
2.
twardy ser 350 gramów • ciasto francuskie 350 gramów
Ser na grubo trzemy. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i równomiernie rozsypujemy połowę sera. Na ser rozkładamy przygotowanego łososia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000793/small/IMG_9911w.jpg)
3.
Na łososia rozsypujemy drugą połowę sera.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000793/small/IMG_9913w.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000793/small/IMG_9914w.jpg)
5.
Strudel przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy cały jajkiem i posypujemy solą ziołową. Wierzch przebijamy widelcem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000793/small/IMG_9915w.jpg)
6.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170°C przez około 30 minut.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000793/small/IMG_9917w.jpg)
7.
Po dokładnym ostudzeniu strudel kroimy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00000793/small/IMG_9983w.jpg)
Smacznego!