Łososiowo serowy strudel
Smaczna przystawka w kształcie małych rybek :)
przepis,fotoprzepis,filet z łososia,twardy ser,ciasto francuskie,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 350 | gramów | |
filet z łososia | 350 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
sól | ½ | ||
sól ziołowa | - | ||
twardy ser | 350 | gramów |
Przepis
1.
filet z łososia 350 gramów • sól ½ čl
Łososia myjemy i około 10-15 minut gotujemy na parze. Odstawiamy do ostudzenia. Potem go rozdrabniamy i solimy.
2.
twardy ser 350 gramów • ciasto francuskie 350 gramów
Ser na grubo trzemy. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i równomiernie rozsypujemy połowę sera. Na ser rozkładamy przygotowanego łososia.
3.
Na łososia rozsypujemy drugą połowę sera.
5.
Strudel przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy cały jajkiem i posypujemy solą ziołową. Wierzch przebijamy widelcem.
6.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170°C przez około 30 minut.
7.
Po dokładnym ostudzeniu strudel kroimy.
Smacznego!