swiatwemnie.pl

Łososiowo serowy strudel

    

Smaczna przystawka w kształcie małych rybek :)

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

ciasto francuskie350gramów
filet z łososia350gramów
jajka kurze1sztuka
sól½
sól ziołowa-
twardy ser350gramów

1. 

filet z łososia 350 gramów  sól ½ čl

Łososia myjemy i około 10-15 minut gotujemy na parze. Odstawiamy do ostudzenia. Potem go rozdrabniamy i solimy.

2. 

twardy ser 350 gramów  ciasto francuskie 350 gramów

Ser na grubo trzemy. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i równomiernie rozsypujemy połowę sera. Na ser rozkładamy przygotowanego łososia.

3. 

Na łososia rozsypujemy drugą połowę sera.

4. 

jajka kurze 1 sztuka

Górny brzeg ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i ciasto zawijamy.

5. 

sól ziołowa

Strudel przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy cały jajkiem i posypujemy solą ziołową. Wierzch przebijamy widelcem.

6. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170°C przez około 30 minut.

7. 

Po dokładnym ostudzeniu strudel kroimy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się