PRZEPISY

Sakiewki nadziewane serem

Sakiewki nadziewane serem

przepis,fotoprzepis,ser Feta,serek wiejski,ciasto francuskie,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie400gramów
ser Feta200gramów
serek wiejski100gramów
sól-

 

Przepis

1. Przygotowanie masy

ser Feta 200 gramów  serek wiejski 100 gramów  sól

Do miski na drobno rozdrabniamy ser Feta i mieszamy go ze ziołowym serkiem wiejskim. Przyprawiamy czosnkową solą.

2. Nadziewanie

ciasto francuskie 400 gramów

Ciasto francuskie na cienko rozwałkowujemy, przekrawamy tak aby wytworzyła się kwadratowa siatka. Na każdy kwadracik kładziemy łyżeczkę masy.

3. Pieczemy

Brzegi ciasta zwilżamy wodą i dobrze łączymy. Sakiewki układamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w piekarniku na 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie