Sakiewki nadziewane serem

przepis,fotoprzepis,ser Feta,serek wiejski,ciasto francuskie,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski ›Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 400 1600 | gramów kcal | |
ser Feta | 200 526 | gramów kcal | |
serek wiejski | 100 151 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1. Przygotowanie masy
ser Feta 200 gramów • serek wiejski 100 gramów • sól
Do miski na drobno rozdrabniamy ser Feta i mieszamy go ze ziołowym serkiem wiejskim. Przyprawiamy czosnkową solą.

2. Nadziewanie
ciasto francuskie 400 gramów
Ciasto francuskie na cienko rozwałkowujemy, przekrawamy tak aby wytworzyła się kwadratowa siatka. Na każdy kwadracik kładziemy łyżeczkę masy.

3. Pieczemy
Brzegi ciasta zwilżamy wodą i dobrze łączymy. Sakiewki układamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w piekarniku na 180 °C.

Smacznego!