PRZEPISY

Sakiewki nadziewane serem

Sakiewki nadziewane serem

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

przepis,fotoprzepis,ser Feta,serek wiejski,ciasto francuskie,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

ciasto francuskie

400

1600

gramów

kcal

ser Feta

200

526

gramów

kcal

serek wiejski

100

151

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie masy

ser Feta 200 gramów  serek wiejski 100 gramów  sól

Do miski na drobno rozdrabniamy ser Feta i mieszamy go ze ziołowym serkiem wiejskim. Przyprawiamy czosnkową solą.

Do miski na drobno rozdrabniamy ser Feta i...

2. Nadziewanie

ciasto francuskie 400 gramów

Ciasto francuskie na cienko rozwałkowujemy, przekrawamy tak aby wytworzyła się kwadratowa siatka. Na każdy kwadracik kładziemy łyżeczkę masy.

Ciasto francuskie na cienko rozwałkowujemy,...

3. Pieczemy

Brzegi ciasta zwilżamy wodą i dobrze łączymy. Sakiewki układamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w piekarniku na 180 °C.

Brzegi ciasta zwilżamy wodą i dobrze łączymy....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się