Serowy strudel z tofu
![Serowy strudel z tofu](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001298/img_pl_4x3/serowy-strudel-z-tofu_00180.jpg)
Strudel z delikatnego ciasta francuskiego faszerowany serem, tofu i ziołami.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,ser biały tofu,ser bałkański,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski
Składniki
Składniki
bazylia | - | ||
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
ser bałkański | 200 | gramów | |
ser biały tofu | 200 | gramów | |
sos ostrygowy | 2 | łyżki | |
tymianek | - |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001298/small/IMG_9274.jpg)
2.
ser biały tofu 200 gramów • ser bałkański 200 gramów • bazylia • tymianek • sos ostrygowy 2 łyżki
Farsz wytwarzamy poprzez zmieszanie rozkruszonego sera tofu, sera bałkańskiego, ziół i sosu ostrygowego.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001298/small/IMG_9392.jpg)
3.
Do środkowego pasa ciasta łyżeczką nanosimy farsz.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001298/small/IMG_9393.jpg)
4.
Farsz zawijamy w ciasto. Zaczynamy od brzegów. Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001298/small/IMG_9394.jpg)
5.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001298/small/IMG_9397.jpg)
Smacznego!