Serowy strudel z tofu
Strudel z delikatnego ciasta francuskiego faszerowany serem, tofu i ziołami.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,ser biały tofu,ser bałkański,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski
Składniki
Składniki
bazylia | - | ||
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
ser bałkański | 200 | gramów | |
ser biały tofu | 200 | gramów | |
sos ostrygowy | 2 | łyżki | |
tymianek | - |
Przepis
2.
ser biały tofu 200 gramów • ser bałkański 200 gramów • bazylia • tymianek • sos ostrygowy 2 łyżki
Farsz wytwarzamy poprzez zmieszanie rozkruszonego sera tofu, sera bałkańskiego, ziół i sosu ostrygowego.
3.
Do środkowego pasa ciasta łyżeczką nanosimy farsz.
4.
Farsz zawijamy w ciasto. Zaczynamy od brzegów. Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.
5.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!