swiatwemnie.pl

Serowy strudel z tofu

    

Strudel z delikatnego ciasta francuskiego faszerowany serem, tofu i ziołami.

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

bazylia-
ciasto francuskie275gramów
ser bałkański200gramów
ser biały tofu200gramów
sos ostrygowy2łyżki
tymianek-

1. 

ciasto francuskie 275 gramów

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy po bokach na paski.

2. 

ser biały tofu 200 gramów  ser bałkański 200 gramów  bazylia  tymianek  sos ostrygowy 2 łyżki

Farsz wytwarzamy poprzez zmieszanie rozkruszonego sera tofu, sera bałkańskiego, ziół i sosu ostrygowego.

3. 

Do środkowego pasa ciasta łyżeczką nanosimy farsz.

4. 

Farsz zawijamy w ciasto. Zaczynamy od brzegów. Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.

5. 

Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się