Serowy strudel z tofu

Strudel z delikatnego ciasta francuskiego faszerowany serem, tofu i ziołami.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,ser biały tofu,ser bałkański,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski ›Składniki
Składniki
bazylia | 0 ?? | kcal | |
ciasto francuskie | 275 1100 | gramów kcal | |
ser bałkański | 200 520 | gramów kcal | |
ser biały tofu | 200 168 | gramów kcal | |
sos ostrygowy | 2 13 | łyżki kcal | |
tymianek | 0 ?? | kcal |
Przepis

2.
ser biały tofu 200 gramów • ser bałkański 200 gramów • bazylia • tymianek • sos ostrygowy 2 łyżki
Farsz wytwarzamy poprzez zmieszanie rozkruszonego sera tofu, sera bałkańskiego, ziół i sosu ostrygowego.

3.
Do środkowego pasa ciasta łyżeczką nanosimy farsz.

4.
Farsz zawijamy w ciasto. Zaczynamy od brzegów. Potem stopniowo przekładamy na przemian pasy z obydwóch stron.

5.
Pieczemy 40 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!