PRZEPISY

Słodkie twarogowe krokiety

Słodkie twarogowe krokiety

Kruche smażone krokiety ze słodkiego twarogowego ciasta, podajemy z ulubionymi owocami.

przepis,fotoprzepis,twaróg granulowany,rodzynki,skórka z cytryny,Słodkie dania

Słodkie dania

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Słodkie dania  

 

Składniki

Składniki

bita śmietana-
bułka tarta-
cukier kryształ80gramów
cukier waniliowy2sztuki
jajka kurze2sztuki
kompot z borówek-
mąka luksusowa pszenna T550120gramów
olej do frytek-
rodzynki50gramów
skórka z cytryny2łyżeczki
twaróg granulowany500gramów

 

Przepis

1. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 80 gramów  cukier waniliowy 2 sztuki  twaróg granulowany 500 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 120 gramów  rodzynki 50 gramów  skórka z cytryny 2 łyżeczki

Jajka, kryształowy i waniliowy cukier mieszamy, dodajemy mąkę, rozkruszony twaróg, startą skórkę z cytryny i rodzynki. Wszystko dobrze mieszamy i wyrabiamy ciasto.

2. 

bułka tarta

Z twarogowego ciasta odkładamy małe kawałki, mokrymi rękami formujemy krokiety lub kuleczki, które panierujemy w bułce tartej.

3. 

olej do frytek

W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i krokiety ze wszystkich stron smażymy na złoty kolor.

4. 

Usmażone krokiety odkładamy na papierowy ręczniczek żeby odsączyć olej.

5. 

kompot z borówek  bita śmietana

Krokiety podajemy z bitą śmietaną i borówkowym kompotem albo innymi owocami.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie