swiatwemnie.pl

Twarogowe faworki

    

... nie tylko na karnawał.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  jajka kurze 2 sztuki  sól  masło 50 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka  skórka z cytryny 1 łyżeczka  cukier kryształ 1 łyżka  twaróg granulowany 250 gramów

Wszystkie składniki i szczyptę soli razem mieszamy. Wyrabiamy gładkie ciasto.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 0,5 cm. Potem kroimy na równe paski, następnie na romby, w których robimy dwa cięcia.

3. 

olej słonecznikowy

Faworki smażymy na rozgrzanym oleju około 2 minuty z każdej strony na złoty kolor.

4. 

cukier waniliowy 24 gramów  cukier puder 80 gramów

Jeszcze ciepłe faworki obtaczamy z mieszance cukru pudru i cukru waniliowego.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się