PRZEPISY

Twarogowe faworki

Twarogowe faworki

... nie tylko na karnawał.

przepis,fotoprzepis,twaróg granulowany,Słodkie dania,Ostatki

Słodkie dania

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ1łyżka
cukier puder80gramów
cukier waniliowy24gramów
jajka kurze2sztuki
masło50gramów
mąka chlebowa pszenna T750250gramów
mąka chlebowa pszenna T750-
olej słonecznikowy-
proszek do pieczenia1łyżeczka
skórka z cytryny1łyżeczka
sól-
twaróg granulowany250gramów

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  jajka kurze 2 sztuki  sól  masło 50 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżeczka  skórka z cytryny 1 łyżeczka  cukier kryształ 1 łyżka  twaróg granulowany 250 gramów

Wszystkie składniki i szczyptę soli razem mieszamy. Wyrabiamy gładkie ciasto.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 0,5 cm. Potem kroimy na równe paski, następnie na romby, w których robimy dwa cięcia.

3. 

olej słonecznikowy

Faworki smażymy na rozgrzanym oleju około 2 minuty z każdej strony na złoty kolor.

4. 

cukier waniliowy 24 gramów  cukier puder 80 gramów

Jeszcze ciepłe faworki obtaczamy z mieszance cukru pudru i cukru waniliowego.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie