swiatwemnie.pl

Rolki z kurczaka z nadzieniem z bułki

NO_DESC_

 

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

piersi z kurczaka 400 g  sól

Większe piersi z kurczaka wyklepujemy na cienkie płaty. Solimy.

2. Nadzienie

biała podłużna bułka 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 150 ml  przyprawa warzywna  majeranek  masło 15 g  jajka kurze 1 sztuka  nać pietruszki  czosnek 1 ząbek  czerwona papryka ½ sztuki  czarny pieprz mielony

Starsze rogale albo bułki kroimy na małe kostki, wkładamy do miski i zalewamy ciepłym mlekiem. Dodajemy wegetę, pieprz, majeranek, drobno posiekaną natkę pietruszki, kawałek masła, jajka, zmiażdżony czosnek, troszkę na drobno nakrojonej czerwonej papryczki dla uzyskania ładnego koloru. Jak pieczywo nasiąknie i zmięknie wszystkie składniki dobrze mieszamy.

Nadzienie

3. 

Na piersi z kurczaka równomiernie rozkładamy nadzienie tak, aby dało się je zwinąć.

4. 

przyprawa do grilla  oliwa

Piersi z kurczaka z nadzieniem zawijamy, na wypadek gdyby nadzienie wyciekło, na końcach złączamy wykałaczką albo nicią. Pocieramy olejem i posypujemy przyprawą do grilla.

5. 

boczek 120 g  woda 100 ml

Na wierzch rolad układamy plastry boczku. Podlewamy trochę wodą.

7. 

Pieczemy w 200°C około 30 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się