swiatwemnie.pl

Pszenne płatki z gruszkami

     

Szybka i prosta śniadaniowa bezmleczna kasza z pszennych płatków. Przed podawaniem polewamy łyżeczką miodu i posypujemy mielonym makiem.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

12 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Gruszka150gramów
Mak mielony
Miód
Płatki pszenne30gramów
Woda300mililitrów
Śliwki suszone4sztuki

1. 

płatki pszenne 30 g  woda 300 ml

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy płatki i 5 minut gotujemy.

2. 

śliwki suszone 4 sztuki

Dodajemy umyte i pokrojone suszone śliwki i gotujemy kolejnych 5 minut.

3. 

gruszka 150 g  miód  mak mielony

Gruszki myjemy i na drobno kroimy. Dodajemy do kaszy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się