swiatwemnie.pl

Kasza z bananami, makiem i prosem

    

Smakołyk na zimowy poranek.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

banan150gramów
mak mielony1łyżka
miód-
proso40gramów
woda240mililitrów

1. 

proso 40 gramów  woda 240 mililitrów

Proso przemywamy i gotujemy 10 minut w wodzie na kaszę. Przykryte zostawiamy po ugotowaniu na 5 minut.

2. 

mak mielony 1 łyżka

Dodajemy mak. Według smaku możecie dodać sobie go więcej.

3. 

banan 150 gramów  miód

Dodajemy i mieszamy rozgnieciony banan. Na talerzu polewamy miodem według smaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się