PRZEPISY

Kasza z bananami, makiem i prosem

Kasza z bananami, makiem i prosem

Smakołyk na zimowy poranek.

przepis,fotoprzepis,proso,mak mielony,banan,Śniadaniowe kasze,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Śniadaniowe kasze

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

banan150gramów
mak mielony1łyżka
miód-
proso40gramów
woda240mililitrów

 

Przepis

1. 

proso 40 gramów  woda 240 mililitrów

Proso przemywamy i gotujemy 10 minut w wodzie na kaszę. Przykryte zostawiamy po ugotowaniu na 5 minut.

2. 

mak mielony 1 łyżka

Dodajemy mak. Według smaku możecie dodać sobie go więcej.

3. 

banan 150 gramów  miód

Dodajemy i mieszamy rozgnieciony banan. Na talerzu polewamy miodem według smaku.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się