PRZEPISY

Migdałowa gryka z bananami

Migdałowa gryka z bananami

Polecamy, abyście sobie pozwolili na to doskonałe śniadanie przynajmniej raz w tygodniu. Dla ciała to wielka korzyść.

przepis,fotoprzepis,gryka zwyczajna,migdały,banan,Śniadaniowe kasze,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Śniadaniowe kasze

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

banan1sztuka
gryka zwyczajna50gramów
migdały20gramów
nasiona chia½łyżeczki
woda150mililitrów

 

Przepis

1. 

gryka zwyczajna 50 gramów  woda 150 mililitrów

Grykę przemywamy pod bieżącą wodą. Wkładamy do garnka, dolewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia i 3 minuty gotujemy. Odstawiamy z ognia, przykrywamy i zostawiamy na 15 minut.

2. 

migdały 20 gramów

Migdały na drobno siekamy.

3. 

nasiona chia ½ łyżeczki  banan 1 sztuka

Do ugotowanej gryki dodajemy nasionka chia dzięki czemu zrobi nam się konsystencja kaszy. Na chwilę odstawiamy. Dodajemy rozgnieciony banan i migdały.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie