swiatwemnie.pl

Migdałowa gryka z bananami

     

Polecamy, abyście sobie pozwolili na to doskonałe śniadanie przynajmniej raz w tygodniu. Dla ciała to wielka korzyść.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

Banan1sztuka
Gryka zwyczajna50gramów
Migdały20gramów
Nasiona chia½łyżeczki
Woda150mililitrów

1. 

gryka zwyczajna 50 g  woda 150 ml

Grykę przemywamy pod bieżącą wodą. Wkładamy do garnka, dolewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia i 3 minuty gotujemy. Odstawiamy z ognia, przykrywamy i zostawiamy na 15 minut.

2. 

migdały 20 g

Migdały na drobno siekamy.

3. 

nasiona chia ½ łyżeczki  banan 1 sztuka

Do ugotowanej gryki dodajemy nasionka chia dzięki czemu zrobi nam się konsystencja kaszy. Na chwilę odstawiamy. Dodajemy rozgnieciony banan i migdały.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się