Migdałowa gryka z bananami
Polecamy, abyście sobie pozwolili na to doskonałe śniadanie przynajmniej raz w tygodniu. Dla ciała to wielka korzyść.
przepis,fotoprzepis,gryka zwyczajna,migdały,banan,Śniadaniowe kasze,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Śniadaniowe kasze
Składniki
Składniki
banan | 1 | sztuka | |
gryka zwyczajna | 50 | gramów | |
migdały | 20 | gramów | |
nasiona chia | ½ | łyżeczki | |
woda | 150 | mililitrów |
Przepis
1.
gryka zwyczajna 50 gramów • woda 150 mililitrów
Grykę przemywamy pod bieżącą wodą. Wkładamy do garnka, dolewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia i 3 minuty gotujemy. Odstawiamy z ognia, przykrywamy i zostawiamy na 15 minut.
3.
nasiona chia ½ łyżeczki • banan 1 sztuka
Do ugotowanej gryki dodajemy nasionka chia dzięki czemu zrobi nam się konsystencja kaszy. Na chwilę odstawiamy. Dodajemy rozgnieciony banan i migdały.
Smacznego!