Pizza trójkąciki z szynką

Doskonała przekąska, która nie zawiedzie żadnego smakosza.
przepis,fotoprzepis,przecier pomidorowy,oregano,szynka wieprzowa duszona,pieczarki sterylizowane,twardy ser,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski ›Składniki
Składniki
cukier kryształ | ½ 11 | łyżeczki kcal | |
jajka kurze | 0 ?? | kcal | |
ketchup | 0 ?? | kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 250 120 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 500 1735 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 100 899 | mililitrów kcal | |
oregano | 1 14 | łyżeczka kcal | |
pieczarki sterylizowane | 200 42 | gramów kcal | |
przecier pomidorowy | 250 170 | mililitrów kcal | |
szynka wieprzowa duszona | 400 416 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
twardy ser | 200 760 | gramów kcal | |
świeże drożdże | 20 21 | gramów kcal |
Przepis
1.
mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów • cukier kryształ ½ łyżeczki • świeże drożdże 20 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 500 gramów • sól 1 łyżeczka • olej słonecznikowy 100 mililitrów
W ciepłym posłodzonym mleku wyrabiamy rozczyn. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, olej i rozczyn. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.


3.
Połowę ciasta rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i smarujemy przecierem. Swobodnie spryskujemy keczupem.


5.
pieczarki sterylizowane 200 gramów • twardy ser 200 gramów
Na szynkę równomiernie rozkładamy połowę pieczarek i połowę startego sera. Ciasto zawijamy w roladę.

6.
Kroimy na trójkąty.

7.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy trójkąty na leżąco. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy na złoty kolor. Wyrabiamy drugą połowę ciasta.

Smacznego!