PRZEPISY

Pieczone kasztany

Pieczone kasztany

Sprawdzony sposób na przygotowanie łatwo obieralnych kasztanów pieczonych w piekarniku. Najsmaczniejsze są ciepłe, także długo po ich upieczeniu nie czekajcie!

przepis,fotoprzepis,jadalne kasztany,Słone przekąski,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

jadalne kasztany400gramów
sól1szczypta
woda50mililitrów

 

Przepis

1. 

jadalne kasztany 400 gramów

Kasztany przeglądamy, dokładanie myjemy i suszymy w papierowym ręczniczku.

2. 

Każdy kasztan nacinamy przez łupinę na zaokrąglonej stronie na głębokość 1-2 mm.

3. 

woda 50 mililitrów  sól 1 szczypta

Kasztany wkładamy do naczynia żaroodpornego naciętą stroną do góry. Dolewamy trochę wody i solimy.

4. 

Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 220 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie