PRZEPISY

Pieczone kasztany

Pieczone kasztany

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Sprawdzony sposób na przygotowanie łatwo obieralnych kasztanów pieczonych w piekarniku. Najsmaczniejsze są ciepłe, także długo po ich upieczeniu nie czekajcie!

przepis,fotoprzepis,jadalne kasztany,Słone przekąski,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

4

Masa porcji

113 g

Energia porcji

195 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

jadalne kasztany

400

780

gramów

kcal

sól

1

0

szczypta

kcal

woda

50

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

jadalne kasztany 400 gramów

Kasztany przeglądamy, dokładanie myjemy i suszymy w papierowym ręczniczku.

Kasztany przeglądamy, dokładanie myjemy i...

2. 

Każdy kasztan nacinamy przez łupinę na zaokrąglonej stronie na głębokość 1-2 mm.

Każdy kasztan nacinamy przez łupinę na...

3. 

woda 50 mililitrów  sól 1 szczypta

Kasztany wkładamy do naczynia żaroodpornego naciętą stroną do góry. Dolewamy trochę wody i solimy.

Kasztany wkładamy do naczynia żaroodpornego...

4. 

Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 220 °C.

Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 220 °C....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się