Pieczone kasztany

Sprawdzony sposób na przygotowanie łatwo obieralnych kasztanów pieczonych w piekarniku. Najsmaczniejsze są ciepłe, także długo po ich upieczeniu nie czekajcie!
przepis,fotoprzepis,jadalne kasztany,Słone przekąski,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Słone przekąski
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
113 g
Energia porcji
195 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska
Przepis
1.
jadalne kasztany 400 gramów
Kasztany przeglądamy, dokładanie myjemy i suszymy w papierowym ręczniczku.

2.
Każdy kasztan nacinamy przez łupinę na zaokrąglonej stronie na głębokość 1-2 mm.

3.
woda 50 mililitrów • sól 1 szczypta
Kasztany wkładamy do naczynia żaroodpornego naciętą stroną do góry. Dolewamy trochę wody i solimy.

4.
Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 220 °C.

Smacznego!