PRZEPISY

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Doskonała przekąska, dobra też jako lekka kolacja. Serwujemy z mieszaną warzywną sałatką.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,wieprzowe parówki,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

ciasto francuskie

500

2000

gramów

kcal

jajka kurze

0

??

kcal

twardy ser

0

??

kcal

wieprzowe parówki

18

??

sztuk

kcal

ziarna sezamu

0

??

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto rozdzielamy na dwie połowy. Jedną połowę rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i radełkiem (nożykiem) kroimy na 9 pasków takiej samej szerokości.

Ciasto rozdzielamy na dwie połowy. Jedną...

2. Zawijanie parówek

wieprzowe parówki 18 sztuk

Parówki, każdą osobno, zawijamy paskiem przygotowanego ciasta.

Parówki, każdą osobno, zawijamy paskiem...

3. Pieczenie

jajka kurze  ziarna sezamu  twardy ser

Zawinięte paski układamy na blachę opłukaną zimną wodą, delikatnie je przebijamy widelcem. Możemy je również posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać serem lub sezamem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 200 °C 25 minut.

Zawinięte paski układamy na blachę opłukaną...

4. Podajemy

Podajemy ciepłe. Jako dodatek dobra jest mieszana warzywna sałatka bez zalewy.

Podajemy ciepłe. Jako dodatek dobra jest mieszana...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się