PRZEPISY

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Doskonała przekąska, dobra też jako lekka kolacja. Serwujemy z mieszaną warzywną sałatką.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,wieprzowe parówki,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie500gramów
jajka kurze-
twardy ser-
wieprzowe parówki18sztuk
ziarna sezamu-

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto rozdzielamy na dwie połowy. Jedną połowę rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy i radełkiem (nożykiem) kroimy na 9 pasków takiej samej szerokości.

2. Zawijanie parówek

wieprzowe parówki 18 sztuk

Parówki, każdą osobno, zawijamy paskiem przygotowanego ciasta.

3. Pieczenie

jajka kurze  ziarna sezamu  twardy ser

Zawinięte paski układamy na blachę opłukaną zimną wodą, delikatnie je przebijamy widelcem. Możemy je również posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać serem lub sezamem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 200 °C 25 minut.

4. Podajemy

Podajemy ciepłe. Jako dodatek dobra jest mieszana warzywna sałatka bez zalewy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie