swiatwemnie.pl

Szpinakowe lasagne

     

Przepis, na przygotowanie smacznego i prostego dania z zielonym warzywkiem.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

55 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

Czosnek4szczypty
Makaron - lasagne
Masło
Masło4łyżki
Mleko półtłuste 1,5%¼litra
Mrożony szpinak450gramów
Oregano1łyżeczka
Ser półtwardy150gramów
Ser topiony100gramów

1. 

ser topiony 100 g  masło 4 łyżki  mleko półtłuste 1,5% ¼ litra

Z mleka, masła i serka topionego przygotowujemy sobie sos.

2. 

czosnek 4 szczypty  oregano 1 łyżeczka

Na średnim ogniu roztapiamy ser i masło a na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek i oregano.

3. 

mrożony szpinak 450 g

Do sosu dodajemy świeży sparzony szpinak, albo mrożony który sobie wcześniej rozmrażamy w wodnej kąpieli.

4. 

makaron - Lasagne

Na dno naczynia żaroodpornego rozkładamy makaron.

5. 

Na makaron warstwujemy połowę gotowego sosu.

6. 

Ponownie rozkładamy makaron i równomiernie warstwujemy resztę sosu.

7. 

masło

Na koniec warstwujemy ponownie makaron i rozkładamy kawałki masła.

8. 

ser półtwardy 150 g

Wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy przykryte folią aluminiową 30 minut a następnie odkryte 15 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się