Szpinakowe lasagne

Przepis, na przygotowanie smacznego i prostego dania z zielonym warzywkiem.
przepis,fotoprzepis,mrożony szpinak,makaron - Lasagne,ser półtwardy,ser topiony,Makarony,
Makarony
Kategorie
Makarony ›Składniki
Składniki
czosnek | 4 22 | ząbki kcal | |
makaron - Lasagne | 0 ?? | kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
masło | 4 441 | łyżki kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | ¼ 120 | litra kcal | |
mrożony szpinak | 450 117 | gramów kcal | |
oregano | 1 14 | łyżeczka kcal | |
ser półtwardy | 150 480 | gramów kcal | |
ser topiony | 100 260 | gramów kcal |
Przepis
1.
ser topiony 100 gramów • masło 4 łyżki • mleko półtłuste 1,5% ¼ litra
Z mleka, masła i serka topionego przygotowujemy sobie sos.

2.
czosnek 4 ząbki • oregano 1 łyżeczka
Na średnim ogniu roztapiamy ser i masło a na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek i oregano.

3.
mrożony szpinak 450 gramów
Do sosu dodajemy świeży sparzony szpinak, albo mrożony który sobie wcześniej rozmrażamy w wodnej kąpieli.


5.
Na makaron warstwujemy połowę gotowego sosu.

6.
Ponownie rozkładamy makaron i równomiernie warstwujemy resztę sosu.


8.
ser półtwardy 150 gramów
Wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy przykryte folią aluminiową 30 minut a następnie odkryte 15 minut.

Smacznego!