PRZEPISY

Szpinakowe lasagne

Szpinakowe lasagne

Przepis, na przygotowanie smacznego i prostego dania z zielonym warzywkiem.

przepis,fotoprzepis,mrożony szpinak,makaron - Lasagne,ser półtwardy,ser topiony,Makarony,

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

55 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Makarony  

 

Składniki

Składniki

czosnek4ząbki
makaron - Lasagne-
masło-
masło4łyżki
mleko półtłuste 1,5%¼litra
mrożony szpinak450gramów
oregano1łyżeczka
ser półtwardy150gramów
ser topiony100gramów

 

Przepis

1. 

ser topiony 100 gramów  masło 4 łyżki  mleko półtłuste 1,5% ¼ litra

Z mleka, masła i serka topionego przygotowujemy sobie sos.

2. 

czosnek 4 ząbki  oregano 1 łyżeczka

Na średnim ogniu roztapiamy ser i masło a na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek i oregano.

3. 

mrożony szpinak 450 gramów

Do sosu dodajemy świeży sparzony szpinak, albo mrożony który sobie wcześniej rozmrażamy w wodnej kąpieli.

4. 

makaron - Lasagne

Na dno naczynia żaroodpornego rozkładamy makaron.

5. 

Na makaron warstwujemy połowę gotowego sosu.

6. 

Ponownie rozkładamy makaron i równomiernie warstwujemy resztę sosu.

7. 

masło

Na koniec warstwujemy ponownie makaron i rozkładamy kawałki masła.

8. 

ser półtwardy 150 gramów

Wierzch posypujemy startym serem i zapiekamy przykryte folią aluminiową 30 minut a następnie odkryte 15 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie