swiatwemnie.pl

Waniliowe rogaliki

Sprawdzony przepis na tradycyjne bożonarodzeniowe rogaliki z kruchego orzechowego ciasta.

 

Ilość porcji: 100

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 300 g  masło 200 g  mielone orzechy włoskie 100 g  cukier puder 100 g  cukier waniliowy 1 sztuka

Ze wszystkich składników ugniatamy ciasto.

2. 

Z ciasta formujemy wałeczek, który kroimy na około 100 równych kawałeczków.

3. 

Z nakrojonych kawałków ciasta formujemy rogaliki. Pieczemy na natłuszczonej blasze przez 10 - 12 minut w temperaturze 180°C.

4. 

cukier waniliowy  cukier puder

Jeszcze ciepłe rogaliki obtaczamy w mieszance cukru waniliowego i cukru pudru.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się