swiatwemnie.pl

Waniliowe rogaliki

    

Sprawdzony przepis na tradycyjne bożonarodzeniowe rogaliki z kruchego orzechowego ciasta.

Pichcił

Ilość porcji

100

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów  masło 200 gramów  mielone orzechy włoskie 100 gramów  cukier puder 100 gramów  cukier waniliowy 1 sztuka

Ze wszystkich składników ugniatamy ciasto.

2. 

Z ciasta formujemy wałeczek, który kroimy na około 100 równych kawałeczków.

3. 

Z nakrojonych kawałków ciasta formujemy rogaliki. Pieczemy na natłuszczonej blasze przez 10 - 12 minut w temperaturze 180°C.

4. 

cukier waniliowy  cukier puder

Jeszcze ciepłe rogaliki obtaczamy w mieszance cukru waniliowego i cukru pudru.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się