PRZEPISY

Waniliowe rogaliki

Waniliowe rogaliki

Sprawdzony przepis na tradycyjne bożonarodzeniowe rogaliki z kruchego orzechowego ciasta.

przepis,fotoprzepis,mąka chlebowa pszenna T750,masło,mielone orzechy włoskie,cukier puder,cukier puder,cukier waniliowy,cukier waniliowy,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

100

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder100gramów
cukier puder-
cukier waniliowy1sztuka
cukier waniliowy-
masło200gramów
mielone orzechy włoskie100gramów
mąka chlebowa pszenna T750300gramów

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów  masło 200 gramów  mielone orzechy włoskie 100 gramów  cukier puder 100 gramów  cukier waniliowy 1 sztuka

Ze wszystkich składników ugniatamy ciasto.

2. 

Z ciasta formujemy wałeczek, który kroimy na około 100 równych kawałeczków.

3. 

Z nakrojonych kawałków ciasta formujemy rogaliki. Pieczemy na natłuszczonej blasze przez 10 - 12 minut w temperaturze 180°C.

4. 

cukier waniliowy  cukier puder

Jeszcze ciepłe rogaliki obtaczamy w mieszance cukru waniliowego i cukru pudru.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie