swiatwemnie.pl

Dwukolorowe orzechy

     

Pichcił

Ilość porcji

40

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

 

Białko jajka1sztuka
Cukier puder100gramów
Cukier puder3łyżki
Cukier waniliowy1sztuka
Kakao proszek1.5łyżki
Margaryna200gramów
Masło125gramów
Mielone orzechy włoskie100gramów
Mąka chlebowa pszenna t750280gramów

1. Przygotowanie ciasta

mąka chlebowa pszenna T750 280 g  cukier puder 100 g  mielone orzechy włoskie 100 g  margaryna 200 g  białko jajka 1 sztuka

Ze wszystkich składników ugniatamy nie klejące się ciasto.

Przygotowanie ciasta

2. 

kakao proszek 1.5 łyżki

Ciasto rozdzielamy na dwie równe części. Do jednej z nich dodajemy kakao.

3. 

Foremkę na orzeszki zanurzamy w cukrze pudrze, potem wciskamy do niej kawałki ciasta. Po uformowaniu orzeszków, przekładamy je na blachę. Jeżeli mamy dostatecznie dużo foremek, możemy piec ciasto bezpośrednio w nich.

4. Pieczenie

Pieczemy na blasze wysmarowanej tłuszczem przez 10 - 12 minut w temperaturze 180°C.

Pieczenie

5. Przygotowanie kremu

cukier puder 3 łyżki  cukier waniliowy 1 sztuka  masło 125 g

Miękką margarynę lub masło mieszamy na gładką masę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. W ten sposób przygotowanym kremem łączymy białe połówki orzeszków z ciemnymi.

Przygotowanie kremu

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się