swiatwemnie.pl

Dwukolorowe orzechy

 

Ilość porcji: 40

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Białko jajka1sztuka
Cukier puder100gramów
Cukier puder3łyżki
Cukier waniliowy1sztuka
Kakao proszek1.5łyżki
Margaryna200gramów
Masło125gramów
Mielone orzechy włoskie100gramów
Mąka chlebowa pszenna t750280gramów

1. Przygotowanie ciasta

mąka chlebowa pszenna T750 280 g  cukier puder 100 g  mielone orzechy włoskie 100 g  margaryna 200 g  białko jajka 1 sztuka

Ze wszystkich składników ugniatamy nie klejące się ciasto.

Przygotowanie ciasta

2. 

kakao proszek 1.5 łyżki

Ciasto rozdzielamy na dwie równe części. Do jednej z nich dodajemy kakao.

3. 

Foremkę na orzeszki zanurzamy w cukrze pudrze, potem wciskamy do niej kawałki ciasta. Po uformowaniu orzeszków, przekładamy je na blachę. Jeżeli mamy dostatecznie dużo foremek, możemy piec ciasto bezpośrednio w nich.

4. Pieczenie

Pieczemy na blasze wysmarowanej tłuszczem przez 10 - 12 minut w temperaturze 180°C.

Pieczenie

5. Przygotowanie kremu

cukier puder 3 łyżki  cukier waniliowy 1 sztuka  masło 125 g

Miękką margarynę lub masło mieszamy na gładką masę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. W ten sposób przygotowanym kremem łączymy białe połówki orzeszków z ciemnymi.

Przygotowanie kremu

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się