Kawowa babka z rumem

Babka tylko dla tych dużych.
przepis,fotoprzepis,rum,mleko półtłuste 1,5%,kawa rozpuszczalna,masło,masło,mąka luksusowa pszenna T550,mąka luksusowa pszenna T550,Babki
Babki
Kategorie
Babki ›Składniki
Składniki
cukier kryształ | 150 603 | gramów kcal | |
cukier puder | 10 39 | gramów kcal | |
cukier waniliowy | 10 37 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
kakao proszek | 2 62 | łyżki kcal | |
kawa rozpuszczalna | 2 86 | łyżki kcal | |
masło | 100 734 | gramów kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 300 144 | mililitrów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 400 1424 | gramów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 0 ?? | kcal | |
proszek do pieczenia | 12 9 | gramów kcal | |
rum | 30 72 | mililitrów kcal |
Przepis



4.
masło 100 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 400 gramów • proszek do pieczenia 12 gramów
Dodajemy roztopione, ostudzone masło i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

5.
masło • mąka luksusowa pszenna T550
Formę na babkę smarujemy masłem, posypujemy mąką i na gładko wymieszane ciasto wylewamy do formy.

6.
cukier waniliowy 10 gramów • cukier puder 10 gramów
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40-50 minut w temperaturze 160°C. Po upieczeniu babkę zostawiamy w formie by ostygła, wyciągamy i posypujemy miksem z cukrów.

Smacznego!