swiatwemnie.pl

Kawowa babka z rumem

     

Babka tylko dla tych dużych.

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 150 g

W misce ubijamy jajka z cukrem na pianę.

2. 

rum 30 ml  mleko półtłuste 1,5% 300 ml

Stopniowo do masy dodajemy rum i mleko.

3. 

kakao proszek 2 łyżki  kawa rozpuszczalna 2 łyżki

Dodajemy kakao i kawę i dobrze mieszamy.

4. 

masło 100 g  mąka luksusowa pszenna T550 400 g  proszek do pieczenia 12 g

Dodajemy roztopione, ostudzone masło i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

5. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Formę na babkę smarujemy masłem, posypujemy mąką i na gładko wymieszane ciasto wylewamy do formy.

6. 

cukier waniliowy 10 g  cukier puder 10 g

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40-50 minut w temperaturze 160°C. Po upieczeniu babkę zostawiamy w formie by ostygła, wyciągamy i posypujemy miksem z cukrów.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się