PRZEPISY

Czekoladowy likier

Czekoladowy likier

Najwyższej jakości czekoladowy likier z domowej kuchni.

przepis,fotoprzepis,rum,czekolada,Likiery,Boże Narodzenie,Bezglutenowe

Likiery

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ150gramów
czekolada100gramów
rum350mililitrów
skondensowane słodzone mleko400gramów
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów
żółtko jajka3sztuki

 

Przepis

1. 

skondensowane słodzone mleko 400 gramów  cukier kryształ 150 gramów  czekolada 100 gramów

W gorącej wodnej kąpieli rozpuszczamy mleko skondensowane, cukier i czekoladę z dużą zawartością kakaa.

2. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

Dodajemy śmietanę.

3. 

4. 

żółtko jajka 3 sztuki

Dodajemy wymieszane żółtka i przez 10 minut w wodnej kąpieli gotujemy. Wystudzamy w zimnej wodzie.

5. 

rum 350 mililitrów

Dolewamy rum (według smaku możemy dać więcej) i mieszamy.

6. 

Nalewamy do butelek. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie