Czekoladowy likier
Najwyższej jakości czekoladowy likier z domowej kuchni.
przepis,fotoprzepis,rum,czekolada,Likiery,Boże Narodzenie,Bezglutenowe
Likiery
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 150 | gramów | |
czekolada | 100 | gramów | |
rum | 350 | mililitrów | |
skondensowane słodzone mleko | 400 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów | |
żółtko jajka | 3 | sztuki |
Przepis
1.
skondensowane słodzone mleko 400 gramów • cukier kryształ 150 gramów • czekolada 100 gramów
W gorącej wodnej kąpieli rozpuszczamy mleko skondensowane, cukier i czekoladę z dużą zawartością kakaa.
3.
4.
żółtko jajka 3 sztuki
Dodajemy wymieszane żółtka i przez 10 minut w wodnej kąpieli gotujemy. Wystudzamy w zimnej wodzie.
6.
Nalewamy do butelek. Przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!