swiatwemnie.pl

Czekoladowy likier

     

Najwyższej jakości czekoladowy likier z domowej kuchni.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

Cukier kryształ150gramów
Czekolada100gramów
Rum350mililitrów
Skondensowane słodzone mleko400gramów
Śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów
Żółtko jajka3sztuki

1. 

skondensowane słodzone mleko 400 g  cukier kryształ 150 g  czekolada 100 g

W gorącej wodnej kąpieli rozpuszczamy mleko skondensowane, cukier i czekoladę z dużą zawartością kakaa.

2. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml

Dodajemy śmietanę.

3. 

4. 

żółtko jajka 3 sztuki

Dodajemy wymieszane żółtka i przez 10 minut w wodnej kąpieli gotujemy. Wystudzamy w zimnej wodzie.

5. 

rum 350 ml

Dolewamy rum (według smaku możemy dać więcej) i mieszamy.

6. 

Nalewamy do butelek. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się