PRZEPISY

Karlowarski knedel

Karlowarski knedel

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Smaczny i gęsty knedel z typową kratkowaną strukturą.

przepis,fotoprzepis,biała podłużna bułka,muszkatołowy kwiat,jajka kurze,Kluski na parze,Przepisy do parowaru,Kuchnia czeska

Kluski na parze

Kuchnia czeska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

biała podłużna bułka

6

??

sztuk

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

5

240

decylitrów

kcal

muszkatołowy kwiat

¼

7

łyżeczki

kcal

mąka tortowa pszenna T450

250

873

gramów

kcal

nać pietruszki

2

14

łyżki

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. 

biała podłużna bułka 6 sztuk  mleko półtłuste 1,5% 2 decylitry  muszkatołowy kwiat ¼ łyżeczki  sól ½ łyżeczki

Rogale kroimy na drobne kawałki i opiekamy na złoty kolor na 150 stopniach około 20 minut. Polewamy mlekiem, dodajemy na drobno pokrojoną natkę pietruszki, szczyptę kwiatu muszkatołowego i sól.

Rogale kroimy na drobne kawałki i opiekamy na...

2. 

jajka kurze 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 3 decylitry  mąka tortowa pszenna T450 250 gramów  nać pietruszki 2 łyżki

Z żółtek, mleka i mąki wyrabiamy sobie rzadkie ciasto, które dodajemy do rogali. Na koniec delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.

Z żółtek, mleka i mąki wyrabiamy sobie rzadkie...

3. 

Ciasto formujemy na kształt knedla i gotujemy na parze (w szybkowarze) 20 - 25 minut. Knedel można ugotować też w wodzie, ewentualnie zapakowany w folię aluminiową.

Ciasto formujemy na kształt knedla i gotujemy na...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się