Kalafiorowa śmietanowa sałatka z majonezem
Smaczna sałatka do pieczonego i smażonego mięsa.
przepis,fotoprzepis,kalafior,szynka wieprzowa duszona,ser Eidam,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),majonez lekki,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Sałatki warzywne
Składniki
Składniki
kalafior | 1.2 | kilograma | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 600 | gramów | |
majonez lekki | 200 | gramów | |
papryka czerwona | 300 | gramów | |
pieprz biały mielony | 1 | łyżeczka | |
ser Eidam | 200 | gramów | |
szynka wieprzowa duszona | 400 | gramów | |
zielona papryka | 300 | gramów |
Przepis
1.
kalafior 1.2 kilograma
Kalafior rozdzielamy na różyczki, myjemy, wkładamy do garnka z zimną wodą, dodajemy sól i gotujemy na chrupiąco. Trzeba uważać żeby się nie rozgotował. Odcedzamy, wystudzamy i siekamy.




5.
Wszystkie składniki razem dobrze mieszamy.


7.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 600 gramów • majonez lekki 200 gramów • pieprz biały mielony 1 łyżeczka
Śmietanę mieszamy z majonezem i białym pieprzem. Dresing dodajmy do sałatki i sałatkę wkładamy do lodówki. Odstawiamy na 24 godziny. Podczas tego czasu sałatkę kilka razy mieszamy.

Smacznego!