Gulasz z dzika z borówkami
Doskonały gulasz dla miłośników dziczyzny.
przepis,fotoprzepis,dzik - udo,suszone borówki brusznice,Dziczyzna,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Dziczyzna
Składniki
Składniki
cebula | 1.5 | kilograma | |
czarny pieprz cały | 10 | sztuk | |
czarny pieprz mielony | 1 | łyżeczka | |
dzik - udo | 1.5 | kilograma | |
liść laurowy | 5 | sztuk | |
mielona czerwona papryka | 2 | łyżeczki | |
przyprawa do dziczyzny | 2 | łyżeczki | |
smalec | 125 | gramów | |
suszone borówki brusznice | 150 | gramów | |
sól | 2 | łyżeczki | |
woda | 4.5 | litra |
Przepis


3.
... i kroimy na kostki.


5.
przyprawa do dziczyzny 2 łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka • czarny pieprz cały 10 sztuk
Dodajemy mięso, po naciągnięciu mięsa kociołek ściągamy z ognia, dodajemy przyprawy,...

6.
mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • liść laurowy 5 sztuk • sól 2 łyżeczki
... paprykę, liście laurowe i sól. Mieszamy.

7.
woda 4.5 litra • suszone borówki brusznice 150 gramów
Zalewamy gorącą wodą dosypujemy borówki i często mieszając gotujemy do miękkości mięsa (około 2-2,5 godziny). Za ten czas część wody odparuje i dzięki cebuli gulasz dostatecznie zgęstnieje.

Smacznego!