Jajecznica z tofu i rzodkwią

Przepis na smaczną, soczystą i odżywczo bogatą wegańską jajecznicę - tofucznicę (bez jajek).
przepis,fotoprzepis,cebula,biała rzodkiew,ser biały tofu,Śniadania z jajek,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Kuchnia chińska,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Śniadania z jajek
Kuchnia chińska
Pichcił
Ilość porcji
2
Masa porcji
261 g
Energia porcji
202 kcal
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska
Kategorie
Śniadania z jajek › Wegańskie przepisy › Wegetariańskie przepisy › Kuchnia chińska › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Kuchnia azjatycka › Sezon - Cebula ›Składniki
Składniki
biała rzodkiew | 200 44 | gramów kcal | |
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
olej rzepakowy | 1 135 | łyżka kcal | |
przyprawa curry | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
przyprawa kurkuma | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
ser biały tofu | 200 168 | gramów kcal | |
sól | ¼ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • biała rzodkiew 200 gramów
Rzodkiew kroimy na małe paseczki a cebulę na drobno.


3.
ser biały tofu 200 gramów • sól ¼ łyżeczki • przyprawa kurkuma ½ łyżeczki • przyprawa curry ¼ łyżeczki
Dodajemy ręką rozkruszone tofu, przyprawy i ewentualnie świeże zioła według smaku. Często mieszamy i smażymy około 10 minut.

Smacznego!