Jajecznica z tofu i rzodkwią
![Jajecznica z tofu i rzodkwią](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001378/img_pl_4x3/jajecznica-z-tofu-i-rzodkwia_00180.jpg)
Przepis na smaczną, soczystą i odżywczo bogatą wegańską jajecznicę - tofucznicę (bez jajek).
przepis,fotoprzepis,cebula,biała rzodkiew,ser biały tofu,Śniadania z jajek,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Kuchnia chińska,Bezlaktozowe,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Śniadania z jajek
Kuchnia chińska
Kategorie
Śniadania z jajek Wegańskie przepisy Wegetariańskie przepisy Kuchnia chińska Bezlaktozowe Bezglutenowe Sezonowe przepisy Kuchnia azjatycka Sezon - Cebula
Składniki
Składniki
biała rzodkiew | 200 | gramów | |
cebula | 100 | gramów | |
olej rzepakowy | 1 | łyżka | |
przyprawa curry | ¼ | łyżeczki | |
przyprawa kurkuma | ½ | łyżeczki | |
ser biały tofu | 200 | gramów | |
sól | ¼ | łyżeczki |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • biała rzodkiew 200 gramów
Rzodkiew kroimy na małe paseczki a cebulę na drobno.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001378/small/IMG_0224.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001378/small/IMG_0226.jpg)
3.
ser biały tofu 200 gramów • sól ¼ łyżeczki • przyprawa kurkuma ½ łyżeczki • przyprawa curry ¼ łyżeczki
Dodajemy ręką rozkruszone tofu, przyprawy i ewentualnie świeże zioła według smaku. Często mieszamy i smażymy około 10 minut.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001378/small/IMG_0227.jpg)
Smacznego!