Jajecznica z tofu i rzodkwią
Przepis na smaczną, soczystą i odżywczo bogatą wegańską jajecznicę - tofucznicę (bez jajek).
przepis,fotoprzepis,cebula,biała rzodkiew,ser biały tofu,Śniadania z jajek,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Kuchnia chińska,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Śniadania z jajek
Kuchnia chińska
Kategorie
Śniadania z jajek › Wegańskie przepisy › Wegetariańskie przepisy › Kuchnia chińska › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Kuchnia azjatycka › Sezon - Cebula ›
Składniki
Składniki
biała rzodkiew | 200 | gramów | |
cebula | 100 | gramów | |
olej rzepakowy | 1 | łyżka | |
przyprawa curry | ¼ | łyżeczki | |
przyprawa kurkuma | ½ | łyżeczki | |
ser biały tofu | 200 | gramów | |
sól | ¼ | łyżeczki |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • biała rzodkiew 200 gramów
Rzodkiew kroimy na małe paseczki a cebulę na drobno.
3.
ser biały tofu 200 gramów • sól ¼ łyżeczki • przyprawa kurkuma ½ łyżeczki • przyprawa curry ¼ łyżeczki
Dodajemy ręką rozkruszone tofu, przyprawy i ewentualnie świeże zioła według smaku. Często mieszamy i smażymy około 10 minut.
Smacznego!