PRZEPISY

Jajecznica z tofu i rzodkwią

Jajecznica z tofu i rzodkwią

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Przepis na smaczną, soczystą i odżywczo bogatą wegańską jajecznicę - tofucznicę (bez jajek).

przepis,fotoprzepis,cebula,biała rzodkiew,ser biały tofu,Śniadania z jajek,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Kuchnia chińska,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Śniadania z jajek

Kuchnia chińska

Pichcił

Ilość porcji

2

Masa porcji

261 g

Energia porcji

202 kcal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

biała rzodkiew

200

44

gramów

kcal

cebula

100

44

gramów

kcal

olej rzepakowy

1

135

łyżka

kcal

przyprawa curry

¼

5

łyżeczki

kcal

przyprawa kurkuma

½

8

łyżeczki

kcal

ser biały tofu

200

168

gramów

kcal

sól

¼

0

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. 

cebula 100 gramów  biała rzodkiew 200 gramów

Rzodkiew kroimy na małe paseczki a cebulę na drobno.

Rzodkiew kroimy na małe paseczki a cebulę na...

2. 

olej rzepakowy 1 łyżka

Razem je smażymy na oleju około 10 minut.

Razem je smażymy na oleju około 10 minut....

3. 

ser biały tofu 200 gramów  sól ¼ łyżeczki  przyprawa kurkuma ½ łyżeczki  przyprawa curry ¼ łyżeczki

Dodajemy ręką rozkruszone tofu, przyprawy i ewentualnie świeże zioła według smaku. Często mieszamy i smażymy około 10 minut.

Dodajemy ręką rozkruszone tofu, przyprawy i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się