swiatwemnie.pl

Jajecznica z tofu i rzodkwią

     

Przepis na smaczną, soczystą i odżywczo bogatą wegańską jajecznicę - tofucznicę (bez jajek).

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

nízka

 

 

 
 
Biała rzodkiew200gramów
Cebula100gramów
Olej rzepakowy1łyżka
Przyprawa curry¼łyżeczki
Przyprawa kurkuma½łyżeczki
Ser biały tofu200gramów
Sól¼łyżeczki

1. 

cebula 100 g  biała rzodkiew 200 g

Rzodkiew kroimy na małe paseczki a cebulę na drobno.

2. 

olej rzepakowy 1 łyżka

Razem je smażymy na oleju około 10 minut.

3. 

ser biały tofu 200 g  sól ¼ łyżeczki  przyprawa kurkuma ½ łyżeczki  przyprawa curry ¼ łyżeczki

Dodajemy ręką rozkruszone tofu, przyprawy i ewentualnie świeże zioła według smaku. Często mieszamy i smażymy około 10 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się