swiatwemnie.pl

Jajecznica z tofu i rzodkwią

    

Przepis na smaczną, soczystą i odżywczo bogatą wegańską jajecznicę - tofucznicę (bez jajek).

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

biała rzodkiew200gramów
cebula100gramów
olej rzepakowy1łyżka
przyprawa curry¼łyżeczki
przyprawa kurkuma½łyżeczki
ser biały tofu200gramów
sól¼łyżeczki

1. 

cebula 100 gramów  biała rzodkiew 200 gramów

Rzodkiew kroimy na małe paseczki a cebulę na drobno.

2. 

olej rzepakowy 1 łyżka

Razem je smażymy na oleju około 10 minut.

3. 

ser biały tofu 200 gramów  sól ¼ łyżeczki  przyprawa kurkuma ½ łyżeczki  przyprawa curry ¼ łyżeczki

Dodajemy ręką rozkruszone tofu, przyprawy i ewentualnie świeże zioła według smaku. Często mieszamy i smażymy około 10 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się