PRZEPISY

Tofu truskawkowe ciasto

Tofu truskawkowe ciasto

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Delikatny truskawkowy smak, czekoladowa bita śmietana i tofu, którego smaku w cieście nie znacie.

przepis,fotoprzepis,ser biały tofu,kompot truskawkowy,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

truskawkowy budyń w proszku

37

134

gramów

kcal

ciasto francuskie

275

1100

gramów

kcal

czekolada

0

??

kcal

czekolada do gotowania

0

??

kcal

galaretka tortowa czerwona

15

53

gramów

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

kompot truskawkowy

410

304

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

300

144

mililitrów

kcal

ser biały tofu

360

303

gramów

kcal

woda

25

0

mililitrów

kcal

śmietan-fix

10

35

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

250

778

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto francuskie wyciągamy i rozkładamy na blachę (na papierze w które było zapakowane) tak, aby dało się podwyższyć brzegi. Jeśli ciasto kładziemy na większą blachę, stronę nie pokrytą ciastem zabezpieczamy kawałkiem foli aluminiowej aby ciasto utrzymało swój kształt.

Ciasto francuskie wyciągamy i rozkładamy na...

2. 

ser biały tofu 360 gramów  mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów  jajka kurze 3 sztuki  truskawkowy budyń w proszku 37 gramów

Do miski wkładamy rozdrobnione tofu, dolewamy mleko, dodajemy jajka, cukier i budyń w proszku. Blenderem dokładnie miksujemy i wylewamy na ciasto.

Do miski wkładamy rozdrobnione tofu, dolewamy...

3. 

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i 40 minut pieczemy. Wyciągamy i ostudzamy.

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i 40...

4. Galaretka truskawkowa

kompot truskawkowy 410 gramów  galaretka tortowa czerwona 15 gramów  woda 25 mililitrów

Truskawkowy kompot odcedzamy. W wodzie (25ml) i syropie z kompotu (225ml) mieszamy i podgrzewamy galaretkę według instrukcji. Galaretka musi być gęsta dlatego użyjemy więcej galaretki tortowej niż zaleca producent na opakowaniu.

Truskawkowy kompot odcedzamy. W wodzie (25ml) i...

5. 

Truskawki z kompotu (około 150g) rozgniatamy i dodajemy do galaretki.

Truskawki z kompotu (około 150g) rozgniatamy i...

6. 

Galaretkę wylewamy na ciasto i odstawiamy do stężenia.

Galaretkę wylewamy na ciasto i odstawiamy do...

7. Czekoladowa bita śmietana

czekolada do gotowania  śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  śmietan-fix 10 gramów

Czekoladę roztapiamy. Śmietanę do ubicia ubijamy ze śmietan-fix i cukrem. Dodajemy do niej 2 łyżeczki roztopionej czekolady.

Czekoladę roztapiamy. Śmietanę do ubicia...

8. 

czekolada

Bitą śmietanę rozsmarowujemy na stężoną galaretkę i ozdabiamy czekoladą.

Bitą śmietanę rozsmarowujemy na stężoną...

9. 

Kroimy na kawałki i możemy podawać.

Kroimy na kawałki i możemy podawać....

10. 

Jeśli chcemy mieć wszystkie kawałki estetyczne, odkrawamy najpierw brzegi a potem ciasto kroimy.

Jeśli chcemy mieć wszystkie kawałki estetyczne,...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się