Niedźwiedzie łapki - Raw

Zdrowa świąteczna przekąska.
przepis,fotoprzepis,daktyle,mielone orzechy włoskie,Zdrowe wypieki,Surowe jedzenie - raw food,Boże Narodzenie,,Bez pieczenia,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Zdrowe wypieki
Kategorie
Zdrowe wypieki › Surowe jedzenie - raw food › Boże Narodzenie › Bez pieczenia › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia › Ciasta bez pieczenia › Bożonarodzeniowe ciasteczka ›Składniki
Składniki
daktyle | 150 423 | gramów kcal | |
kakao proszek | 0 ?? | kcal | |
mielone orzechy włoskie | 150 1011 | gramów kcal | |
olej kokosowy | 50 445 | gramów kcal | |
wiórki kokosowe | 50 347 | gramów kcal | |
wiórki kokosowe | 0 ?? | kcal | |
woda | 100 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
daktyle 150 gramów • woda 100 mililitrów
Z daktyl usuwamy pestki, zalewamy wodą i odstawiamy na godzinę. Wodę odcedzamy.

2.
olej kokosowy 50 gramów • mielone orzechy włoskie 150 gramów
Daktyle miksujemy na gładką kaszę, dodajemy kokosowy olej i orzechy, dobrze miksujemy.

3.
wiórki kokosowe 50 gramów
Dodajemy kokos i wytworzoną masę wkładamy do lodówki na godzinę do stężenia.

4.
Foremkę na niedźwiedzie łapki zapakowujemy w folię spożywczą. Wciskamy do niej kawałki ciasta i wyciągamy.

5.
kakao proszek • wiórki kokosowe
Niedźwiedzie łapki obtaczamy w kakao, kokosie albo nie obtaczamy wcale :) Odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny by stężały i przeschły. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!