Smażona kania z czosnkiem

Proste przygotowanie ulubionego grzyba. Podajemy ze świeżym chlebem.
przepis,fotoprzepis,kania,czosnek,Dania wegetariańskie,,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Sezon - Leśne grzyby › Sezon - Czosnek ›Składniki
Składniki
czosnek | 1 6 | ząbek kcal | |
kania | 1 ?? | sztuka kcal | |
olej słonecznikowy | 2 270 | łyżki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 1 0 | łyżeczka kcal |
Przepis

2.
olej słonecznikowy 2 łyżki
Patelnię smarujemy olejem i rozgrzewamy ją. Kładziemy na nią kanię i 2 minutki ją smażymy.

3.
Potem ją obracamy i ponownie 2 minuty smażymy z drugiej strony.

4.
czosnek 1 ząbek • woda 1 łyżeczka • sól
Kanię przekrawamy i kładziemy na kromce chleba. Po wierzchu smarujemy ją przeciśniętym ząbkiem czosnku, który mieszamy z łyżeczką wody z solą.

Smacznego!