Smażona kania z czosnkiem
![Smażona kania z czosnkiem](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001023/img_pl_4x3/smazona-kania-z-czosnkiem_00180.jpg)
Proste przygotowanie ulubionego grzyba. Podajemy ze świeżym chlebem.
przepis,fotoprzepis,kania,czosnek,Dania wegetariańskie,,Sezonowe przepisy,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie Sezonowe przepisy Bezlaktozowe Bezglutenowe Sezon - Leśne grzyby Sezon - Czosnek
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001023/small/IMG_5307W.jpg)
2.
olej słonecznikowy 2 łyżki
Patelnię smarujemy olejem i rozgrzewamy ją. Kładziemy na nią kanię i 2 minutki ją smażymy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001023/small/IMG_6753w.jpg)
3.
Potem ją obracamy i ponownie 2 minuty smażymy z drugiej strony.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001023/small/IMG_6751w.jpg)
4.
czosnek 1 ząbek • woda 1 łyżeczka • sól
Kanię przekrawamy i kładziemy na kromce chleba. Po wierzchu smarujemy ją przeciśniętym ząbkiem czosnku, który mieszamy z łyżeczką wody z solą.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001023/small/IMG_6755w.jpg)
Smacznego!