Smażona kania z czosnkiem
Proste przygotowanie ulubionego grzyba. Podajemy ze świeżym chlebem.
przepis,fotoprzepis,kania,czosnek,Dania wegetariańskie,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie Bezglutenowe Bezlaktozowe Sezonowe przepisy Sezon - Leśne grzyby Sezon - Czosnek
Przepis

2.
olej słonecznikowy 2 łyżki
Patelnię smarujemy olejem i rozgrzewamy ją. Kładziemy na nią kanię i 2 minutki ją smażymy.

3.
Potem ją obracamy i ponownie 2 minuty smażymy z drugiej strony.

4.
czosnek 1 ząbek • woda 1 łyżeczka • sól
Kanię przekrawamy i kładziemy na kromce chleba. Po wierzchu smarujemy ją przeciśniętym ząbkiem czosnku, który mieszamy z łyżeczką wody z solą.

Smacznego!