Proste przygotowanie ulubionego grzyba. Podajemy ze świeżym chlebem.
przepis,fotoprzepis,kania,czosnek,Dania wegetariańskie,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Pichcił
Ilość porcji
1
Czas przygotowania
5 min.
Trudność
niska
2.
olej słonecznikowy 2 łyżki
Patelnię smarujemy olejem i rozgrzewamy ją. Kładziemy na nią kanię i 2 minutki ją smażymy.
3.
Potem ją obracamy i ponownie 2 minuty smażymy z drugiej strony.
4.
czosnek 1 ząbek • woda 1 łyżeczka • sól
Kanię przekrawamy i kładziemy na kromce chleba. Po wierzchu smarujemy ją przeciśniętym ząbkiem czosnku, który mieszamy z łyżeczką wody z solą.
Smacznego!
czosnek | 1 | ząbek | |
kania | 1 | sztuka | |
olej słonecznikowy | 2 | łyżki | |
sól | - | ||
woda | 1 | łyżeczka |