swiatwemnie.pl

Smażona kania z czosnkiem

     

Proste przygotowanie ulubionego grzyba. Podajemy ze świeżym chlebem.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

5 min.

Trudność

niska

 

 

Czosnek1ząbek
Kania1sztuka
Olej słonecznikowy2łyżki
Sól
Woda1łyżeczka

1. 

kania 1 sztuka

Kanię oczyszczamy i usuwamy z niej trzon.

2. 

olej słonecznikowy 2 łyżki

Patelnię smarujemy olejem i rozgrzewamy ją. Kładziemy na nią kanię i 2 minutki ją smażymy.

3. 

Potem ją obracamy i ponownie 2 minuty smażymy z drugiej strony.

4. 

czosnek 1 ząbek  woda 1 łyżeczka  sól

Kanię przekrawamy i kładziemy na kromce chleba. Po wierzchu smarujemy ją przeciśniętym ząbkiem czosnku, który mieszamy z łyżeczką wody z solą.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się