swiatwemnie.pl

Grillowane nadziewane piersi z kurczaka

     

Soczyste piersi z kurczaka nadziewane prostym nadzieniem z sera i szynki przygotowujemy nie tylko na grillu na łonie natury ale i w domu na patelni do grilla.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

1. Przygotowanie mięsa

piersi z kurczaka 500 g  sól  szynka wieprzowa  ser Ementaler

Piersi z kurczaka częściowo przekrawamy i rozkładamy na jak największy płat. Delikatnie wyklepujemy. Solimy. Na każdy płat mięsa kładziemy 2 plasterki szynki a na środek odpowiedni kawałek sera.

Przygotowanie mięsa

2. 

mielona czerwona papryka  przyprawa do grilla

Szynkę na mięsie składamy tak, żeby schowała cały ser, następnie z mięsa drobiowego wytwarzamy paczuszkę, którą związujemy kuchenną nicią. Paczuszki posypujemy mieloną czerwoną papryką i przyprawą do grilla.

3. 

olej słonecznikowy

Grillujemy na patelni do grilla delikatnie posmarowanej olejem. 15 minut na jednej stronie.

4. 

Podczas grillowania na jednej stronie możemy mięso przykryć żeby mięso się szybciej poddusiło i dopiekło.

5. 

Na drugiej stronie grillujemy na miękko około 15 minut. Przed podawaniem usuwamy umocowane nicie i mięso przekrawamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się