Grillowane nadziewane piersi z kurczaka

Soczyste piersi z kurczaka nadziewane prostym nadzieniem z sera i szynki przygotowujemy nie tylko na grillu na łonie natury ale i w domu na patelni do grilla.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,szynka wieprzowa,ser Ementaler,Kurczak,Przepisy na letnie grillowanie,Bezglutenowe
Kurczak
Składniki
Składniki
mielona czerwona papryka | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
piersi z kurczaka | 500 550 | gramów kcal | |
przyprawa do grilla | 0 ?? | kcal | |
ser Ementaler | 0 ?? | kcal | |
szynka wieprzowa | 0 ?? | kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1. Przygotowanie mięsa
piersi z kurczaka 500 gramów • sól • szynka wieprzowa • ser Ementaler
Piersi z kurczaka częściowo przekrawamy i rozkładamy na jak największy płat. Delikatnie wyklepujemy. Solimy. Na każdy płat mięsa kładziemy 2 plasterki szynki a na środek odpowiedni kawałek sera.

2.
mielona czerwona papryka • przyprawa do grilla
Szynkę na mięsie składamy tak, żeby schowała cały ser, następnie z mięsa drobiowego wytwarzamy paczuszkę, którą związujemy kuchenną nicią. Paczuszki posypujemy mieloną czerwoną papryką i przyprawą do grilla.

3.
Grillujemy na patelni do grilla delikatnie posmarowanej olejem. 15 minut na jednej stronie.

4.
Podczas grillowania na jednej stronie możemy mięso przykryć żeby mięso się szybciej poddusiło i dopiekło.

5.
Na drugiej stronie grillujemy na miękko około 15 minut. Przed podawaniem usuwamy umocowane nicie i mięso przekrawamy.

Smacznego!