PRZEPISY

Grillowane nadziewane piersi z kurczaka

Grillowane nadziewane piersi z kurczaka

Soczyste piersi z kurczaka nadziewane prostym nadzieniem z sera i szynki przygotowujemy nie tylko na grillu na łonie natury ale i w domu na patelni do grilla.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,szynka wieprzowa,ser Ementaler,Kurczak,Przepisy na letnie grillowanie,Bezglutenowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

mielona czerwona papryka-
olej słonecznikowy-
piersi z kurczaka500gramów
przyprawa do grilla-
ser Ementaler-
szynka wieprzowa-
sól-

 

Przepis

1. Przygotowanie mięsa

piersi z kurczaka 500 gramów  sól  szynka wieprzowa  ser Ementaler

Piersi z kurczaka częściowo przekrawamy i rozkładamy na jak największy płat. Delikatnie wyklepujemy. Solimy. Na każdy płat mięsa kładziemy 2 plasterki szynki a na środek odpowiedni kawałek sera.

2. 

mielona czerwona papryka  przyprawa do grilla

Szynkę na mięsie składamy tak, żeby schowała cały ser, następnie z mięsa drobiowego wytwarzamy paczuszkę, którą związujemy kuchenną nicią. Paczuszki posypujemy mieloną czerwoną papryką i przyprawą do grilla.

3. 

olej słonecznikowy

Grillujemy na patelni do grilla delikatnie posmarowanej olejem. 15 minut na jednej stronie.

4. 

Podczas grillowania na jednej stronie możemy mięso przykryć żeby mięso się szybciej poddusiło i dopiekło.

5. 

Na drugiej stronie grillujemy na miękko około 15 minut. Przed podawaniem usuwamy umocowane nicie i mięso przekrawamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie