Szynka z chrzanem w galarecie

Przystawka nadająca się podczas gościny w zimowych miesiącach.
przepis,fotoprzepis,golonka wieprzowa,raciczki wieprzowe,chrzan w słoiku,szynka wieprzowa,Słone przekąski,Bezglutenowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
chrzan w słoiku | 2 6 | łyżeczki kcal | |
golonka wieprzowa | 1 ?? | sztuka kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
oliwki z papryką | 0 ?? | kcal | |
raciczki wieprzowe | 2 ?? | sztuki kcal | |
ser topiony | 60 156 | gramów kcal | |
szynka wieprzowa | 100 95 | gramów kcal | |
woda | 2 0 | litry kcal |
Przepis
1. Przygotowanie galaretowego wywaru
golonka wieprzowa 1 sztuka • raciczki wieprzowe 2 sztuki • woda 2 litry
Wieprzową golonkę i wieprzowe raciczki gotujemy 2 godziny w średnio osolonej wodzie.

2. Przygotowanie chrzanowego nadzienia
ser topiony 60 gramów • chrzan w słoiku 2 łyżeczki
Ser mieszamy z chrzanem.

3. Nadziewanie szynki i przygotowanie jajek
szynka wieprzowa 100 gramów • jajka kurze 2 sztuki
Sześć plasterków szynki napełniamy przygotowanym nadzieniem i zawijamy w roladkę. Jajka gotujemy na twardo i po ostygnięciu kroimy je na kółeczka.

4. Układanie składników w miseczkach
Na dno płytkich szklanych miseczek kładziemy rolkę nadzianej szynki, dodajemy 2 kółeczka jajek i oliwki.

5.
Do misek wlewamy odpowiednią ilość wywaru i wkładamy do lodówki na 12 godzin do stężenia.

6. Podajemy
Każdą miskę tuż przed podawaniem ostrożnie przewracamy na talerz. Serwujemy z chlebem.

Smacznego!