swiatwemnie.pl

Szynka z chrzanem w galarecie

    

Przystawka nadająca się podczas gościny w zimowych miesiącach.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

1. Przygotowanie galaretowego wywaru

golonka wieprzowa 1 sztuka  raciczki wieprzowe 2 sztuki  woda 2 litry

Wieprzową golonkę i wieprzowe raciczki gotujemy 2 godziny w średnio osolonej wodzie.

Przygotowanie galaretowego wywaru

2. Przygotowanie chrzanowego nadzienia

ser topiony 60 gramów  chrzan w słoiku 2 łyżeczki

Ser mieszamy z chrzanem.

Przygotowanie chrzanowego nadzienia

3. Nadziewanie szynki i przygotowanie jajek

szynka wieprzowa 100 gramów  jajka kurze 2 sztuki

Sześć plasterków szynki napełniamy przygotowanym nadzieniem i zawijamy w roladkę. Jajka gotujemy na twardo i po ostygnięciu kroimy je na kółeczka.

Nadziewanie szynki i przygotowanie jajek

4. Układanie składników w miseczkach

oliwki z papryką

Na dno płytkich szklanych miseczek kładziemy rolkę nadzianej szynki, dodajemy 2 kółeczka jajek i oliwki.

Układanie składników w miseczkach

5. 

Do misek wlewamy odpowiednią ilość wywaru i wkładamy do lodówki na 12 godzin do stężenia.

6. Podajemy

Każdą miskę tuż przed podawaniem ostrożnie przewracamy na talerz. Serwujemy z chlebem.

Podajemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się