PRZEPISY

Dwukolorowe twarogowe muffiny

Dwukolorowe twarogowe muffiny

Wspaniałe muffiny do kawy lub herbaty, na śniadanie albo jako przekąska.

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Kategorie

Muffiny  

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ100gramów
jajka kurze2sztuki
kakao proszek1łyżeczka
masło80gramów
mleko półtłuste 1,5%100mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750100gramów
mąka luksusowa pszenna T550100gramów
nasiona słonecznika-
soda oczyszczona½łyżeczki
twaróg mielony250gramów

 

Przepis

1. 

Do foremki na muffiny wkładamy papierowe koszyczki i włączamy piekarnik.

2. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 100 gramów

Do miski wsypujemy cukier i dodajemy jajka. Ubijamy.

3. 

masło 80 gramów

Roztapiamy i ostudzamy masło.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 100 gramów  soda oczyszczona ½ łyżeczki

Obydwie mąki mieszamy z sodą oczyszczoną.

5. 

twaróg mielony 250 gramów

Do jajek dodajemy twaróg, masło, ...

6. 

... i mąkę.

7. 

mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów

Dodajemy mleko i przygotowujemy gładkie delikatne ciasto.

8. 

Do papierowych koszyczków rozdzielamy dwie trzecie ciasta, za pomocą łyżki do lodów (do każdego koszyczka dajemy jedną łyżkę).

9. 

kakao proszek 1 łyżeczka

Do reszty ciasta dodajemy kakao. Za pomocą małej łyżeczki warstwujemy, po łyżeczce, ciemne ciasto na jasne.

10. 

nasiona słonecznika

Posypujemy ziarenkami słonecznika.

11. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie