swiatwemnie.pl

Dwukolorowe twarogowe muffiny

     

Wspaniałe muffiny do kawy lub herbaty, na śniadanie albo jako przekąska.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

 

Kategorie:   

 

1. 

Do foremki na muffiny wkładamy papierowe koszyczki i włączamy piekarnik.

2. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 100 g

Do miski wsypujemy cukier i dodajemy jajka. Ubijamy.

3. 

masło 80 g

Roztapiamy i ostudzamy masło.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 100 g  mąka luksusowa pszenna T550 100 g  soda oczyszczona ½ łyżeczki

Obydwie mąki mieszamy z sodą oczyszczoną.

5. 

twaróg mielony 250 g

Do jajek dodajemy twaróg, masło, ...

6. 

... i mąkę.

7. 

mleko półtłuste 1,5% 100 ml

Dodajemy mleko i przygotowujemy gładkie delikatne ciasto.

8. 

Do papierowych koszyczków rozdzielamy dwie trzecie ciasta, za pomocą łyżki do lodów (do każdego koszyczka dajemy jedną łyżkę).

9. 

kakao proszek 1 łyżeczka

Do reszty ciasta dodajemy kakao. Za pomocą małej łyżeczki warstwujemy, po łyżeczce, ciemne ciasto na jasne.

10. 

nasiona słonecznika

Posypujemy ziarenkami słonecznika.

11. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się