PRZEPISY

Orkiszowo - bananowe muffiny

Orkiszowo - bananowe muffiny

Puszyste pełnoziarniste muffiny bez cukru.

przepis,fotoprzepis,miód,banan,mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Muffiny  

 

Składniki

Składniki

banan300gramów
czekolada 85%30gramów
jajka kurze2sztuki
miód100gramów
mleko tłuste 3,5%100mililitrów
mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona250gramów
oliwa60gramów
płatki owsiane50gramów
soda oczyszczona5gramów

 

Przepis

1. 

jajka kurze 2 sztuki  oliwa 60 gramów  miód 100 gramów

Do miski dajemy jajka i odmierzamy do nich olej i miód. Ubijamy.

2. 

banan 300 gramów  mleko tłuste 3,5% 100 mililitrów

W mikserze miksujemy banany z mlekiem i mieszamy z masą z jajek, oleju i miodu.

3. 

płatki owsiane 50 gramów

Wsypujemy płatki owsiane i mieszamy,...

4. 

mąka orkiszowa pełnoziarnista drobno mielona 250 gramów  soda oczyszczona 5 gramów

...mąkę orkiszową i sodę oczyszczoną. Mieszamy i na 5 minut odstawiamy.

5. 

czekolada 85% 30 gramów

Czekoladę trzemy i dodajemy do ciasta.

6. 

Ciasto rozdzielamy do papierowych koszyczków włożonych do formy na muffiny.

7. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 170 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie