PRZEPISY

Miodowo-piernikowe muffiny

Miodowo-piernikowe muffiny

Proste muffiny o zapachu Świąt Bożego Narodzenia.

przepis,fotoprzepis,przyprawa do piernika,miód,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Kategorie

Muffiny  

 

Składniki

Składniki

cukier puder80gramów
jajka kurze2sztuki
masło90gramów
miód2łyżki
mąka luksusowa pszenna T550250gramów
proszek do pieczenia1łyżka
przyprawa do piernika1łyżeczka
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

1. Składniki sypkie

mąka luksusowa pszenna T550 250 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżka  cukier puder 80 gramów  przyprawa do piernika 1 łyżeczka

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i przyprawą do piernika.

2. Składniki ciekłe

jajka kurze 2 sztuki  śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  miód 2 łyżki

Jajka mieszamy ze śmietaną. Dodajmy płynny miód.

3. Ciasto

masło 90 gramów

Do składników sypkich dodajemy składniki ciekłe i dolewamy ostudzone roztopione masło.

4. 

Ciasto delikatnie mieszamy.

5. 

Napełniamy nim do dwóch trzecich koszyczki na muffiny włożone do foremek. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200°C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie