PRZEPISY

Malinowe muffiny z migdałami

Malinowe muffiny z migdałami

Puszyste muffiny o wspaniałym smaku ogrodowych malin.

przepis,fotoprzepis,migdały mielone,migdały płatki,maliny,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier puder120gramów
cukier puder0
jajka kurze1sztuka
maliny200gramów
migdały mielone100gramów
migdały płatki-
mleko tłuste 3,5%150mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750220gramów
olej słonecznikowy100mililitrów
proszek do pieczenia1.5łyżeczki

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 220 gramów  cukier puder 120 gramów  migdały mielone 100 gramów  proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

2. 

mleko tłuste 3,5% 150 mililitrów  olej słonecznikowy 100 mililitrów  jajka kurze 1 sztuka

Wlewamy mleko, olej i dodajemy jajko.

3. 

maliny 200 gramów  cukier puder

Mieszamy. Maliny myjemy, odstawiamy do odcieczenia i delikatnie posypujemy cukrem.

4. 

Za pomocą łyżki do lodów kładziemy ciasto, zawsze jedną łyżkę, do papierowych koszyczków włożonych do formy na muffiny.

5. 

Część malin układamy na cieście...

6. 

...a na nie rozdzielamy resztę ciasta.

7. 

migdały płatki

Dokładamy resztę malin i posypujemy płatkami migdałów.

8. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.

9. 

Za pomocą wykałaczki, którą wbijamy do muffiny, sprawdzamy czy są upieczone. Po wyciągnięciu wykałaczka miałaby być sucha, jeśli przypadkiem nie nabijemy się na malinę :)

10. 

cukier puder

Muffiny wyciągamy z formy i posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie