PRZEPISY

Gruszkowe muffiny

Gruszkowe muffiny

Soczyste muffiny pełne smacznych gruszek.

przepis,fotoprzepis,zsiadłe mleko 3,6%,gruszka,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Muffiny  

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ100gramów
cynamon mielony2łyżeczki
gruszka400gramów
jajka kurze1sztuka
mąka chlebowa pszenna T750270gramów
olej słonecznikowy80mililitrów
proszek do pieczenia2łyżeczki
soda oczyszczona½łyżeczki
zsiadłe mleko 3,6%250mililitrów

 

Przepis

1. 

jajka kurze 1 sztuka  cukier kryształ 100 gramów  olej słonecznikowy 80 mililitrów  zsiadłe mleko 3,6% 250 mililitrów

Jajko ubijamy razem z cukrem, olejem i zsiadłym mlekiem.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 270 gramów  proszek do pieczenia 2 łyżeczki  soda oczyszczona ½ łyżeczki  cynamon mielony 2 łyżeczki

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sodę oczyszczoną i cynamon.

3. 

gruszka 400 gramów

Gruszki obieramy i na drobno kroimy.

4. 

Do ubitej masy dodajemy mączną mieszankę.

5. 

Dodajemy pokrojone gruszki i mieszamy.

6. 

Blachę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami. Ciasto rozdzielamy do papilotek.

7. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie