Ćwikłowe muffiny

Smaczne i zdrowe ćwikłowe muffiny bez cukru.
przepis,fotoprzepis,banan,burak ćwikłowy,orzechy włoskie,Muffiny,Bezlaktozowe
Muffiny
Składniki
Składniki
banan | 250 238 | gramów kcal | |
burak ćwikłowy | 250 120 | gramów kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
olej kokosowy | 1 134 | łyżka kcal | |
orzechy włoskie | 200 1348 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | ½ 2 | łyżeczki kcal | |
płatki owsiane | 70 257 | gramów kcal | |
sok pomarańczowy | 8 54 | łyżek kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
burak ćwikłowy 250 gramów
Ćwikłę myjemy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości około 30 -50 min (zależy od wielkości). Po ostudzeniu obieramy obieraczką do ziemniaków.
2.
płatki owsiane 70 gramów • proszek do pieczenia ½ łyżeczki
Płatki owsiane mielimy. Dodajemy do nich proszek do pieczenia.

3.
jajka kurze 2 sztuki • banan 250 gramów • sól
Jajka ubijamy na pianę. Dodajemy na drobno pokrojone banany i szczyptę soli.

4.
Do bananowej masy dodajemy ćwikłowe puree.




8.
Koszyczki na muffiny napełniamy ciastem. Pieczemy w 180°C 30 minut.

Smacznego!