swiatwemnie.pl

Ćwikłowe muffiny

     

Smaczne i zdrowe ćwikłowe muffiny bez cukru.

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

 

 

banan250gramów
burak ćwikłowy250gramów
jajka kurze2sztuki
olej kokosowy1łyżka
orzechy włoskie200gramów
proszek do pieczenia½łyżeczki
płatki owsiane70gramów
sok pomarańczowy8łyżek
sól0

1. 

burak ćwikłowy 250 gramów

Ćwikłę myjemy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości około 30 -50 min (zależy od wielkości). Po ostudzeniu obieramy obieraczką do ziemniaków.

2. 

płatki owsiane 70 gramów  proszek do pieczenia ½ łyżeczki

Płatki owsiane mielimy. Dodajemy do nich proszek do pieczenia.

3. 

jajka kurze 2 sztuki  banan 250 gramów  sól

Jajka ubijamy na pianę. Dodajemy na drobno pokrojone banany i szczyptę soli.

4. 

Do bananowej masy dodajemy ćwikłowe puree.

5. 

orzechy włoskie 200 gramów

Dodajemy mielone orzechy i zmielone płatki owsiane.

6. 

sok pomarańczowy 8 łyżek

Wszystko razem mieszamy. Dodajemy owocowy kompot, mieszamy.

7. 

olej kokosowy 1 łyżka

Na koniec dodajemy olej.

8. 

Koszyczki na muffiny napełniamy ciastem. Pieczemy w 180°C 30 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się