PRZEPISY

Cebulowe gotowane ziemniaki

Cebulowe gotowane ziemniaki

Doskonałe ziemniaki z cebulką podajemy jako pojedyncze danie ze szklanką kwaśnego mleka, lub jako dodatek do różnych dań.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,cebula,Dodatki ziemniaczane,Bezglutenowe

Dodatki ziemniaczane

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula400gramów
masło50gramów
oliwa20mililitrów
ziemniaki800gramów

 

Przepis

1. 

ziemniaki 800 gramów

Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w słonej wodzie. Gotujemy do miękkości około 15-20 minut.

2. Przygotowanie cebuli

cebula 400 gramów  oliwa 20 mililitrów  masło 50 gramów

Cebulę obieramy i kroimy na kawałki średniej wielkości. Smażymy i dusimy ją na oleju, pod koniec dodajemy masło i sól.

3. Mieszanie

Ziemniaki delikatnie mieszamy z cebulą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie