swiatwemnie.pl

Cebulowe gotowane ziemniaki

Doskonałe ziemniaki z cebulką podajemy jako pojedyncze danie ze szklanką kwaśnego mleka, lub jako dodatek do różnych dań.

 

Ilość porcji: 6

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cebula½kilograma
Masło50gramów
Oliwa20mililitrów
Ziemniaki1kilogram

1. Gotujemy ziemniaki

ziemniaki 1 kg

Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w słonej wodzie. Gotujemy do miękkości (15-20 min.).

Gotujemy ziemniaki

2. Przygotowanie cebuli

cebula ½ kg  oliwa 20 ml  masło 50 g

Cebulę obieramy i kroimy na kawałki średniej wielkości. Smażymy i dusimy ją na oleju, pod koniec dodajemy masło i sól.

Przygotowanie cebuli

3. Mieszanie

Ziemniaki delikatnie mieszamy z cebulą.

Mieszanie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się