swiatwemnie.pl

Cebulowe gotowane ziemniaki

     

Doskonałe ziemniaki z cebulką podajemy jako pojedyncze danie ze szklanką kwaśnego mleka, lub jako dodatek do różnych dań.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

Cebula400gramów
Masło50gramów
Oliwa20mililitrów
Ziemniaki800gramów

1. 

ziemniaki 800 g

Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w słonej wodzie. Gotujemy do miękkości około 15-20 minut.

2. Przygotowanie cebuli

cebula 400 g  oliwa 20 ml  masło 50 g

Cebulę obieramy i kroimy na kawałki średniej wielkości. Smażymy i dusimy ją na oleju, pod koniec dodajemy masło i sól.

Przygotowanie cebuli

3. Mieszanie

Ziemniaki delikatnie mieszamy z cebulą.

Mieszanie

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się