swiatwemnie.pl

Drobiowe saute z ostrygowym sosem

     

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

Cukier kryształg
Korzeń imbiru20gramów
Olej słonecznikowy100mililitrów
Papryka3sztuki
Piersi z kurczaka700gramów
Por60gramów
Skrobia kukurydziana3łyżki
Sos ostrygowy30mililitrów
Sos sojowy30mililitrów
Sólg
Wino z ryżu3łyżeczki
Wino z ryżu30mililitrów
Woda20mililitrów

1. 

piersi z kurczaka 700 g

Mięso z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki.

2. Przygotowanie masy

skrobia kukurydziana 3 łyżki  woda 20 ml  wino z ryżu 3 łyżeczki  sól

Skrobię mieszamy z wodą. Ryżowe wino mieszamy z solą i z jedną trzecią rozmieszanej skrobi.

Przygotowanie masy

3. 

por 60 g  korzeń imbiru 20 g  papryka 3 sztuki

Mięso mieszamy z przygotowaną masą i zostawiamy w chłodnym miejscu. Przepłukujemy pora, obieramy imbir i kroimy na drobno. Paprykę kroimy na kawałki mniejsze niż kawałki mięsa.

4. Przygotowanie sosu

sos ostrygowy 30 ml  sos sojowy 30 ml  sól  cukier kryształ  wino z ryżu 30 ml

Mieszamy sos sojowy, sos ostrygowy, ryżowe wino, szczyptę cukru i szczyptę soli. Dodajemy resztę wymieszanej skrobi.

Przygotowanie sosu

5. Smażymy

olej słonecznikowy 100 ml

Rozgrzewamy olej w woku. Dodajemy mięso i smażymy kawałki papryki często mieszając, do wtedy aż składniki lekko zbrązowieją. Potem je wyciągamy.

6. Gotujemy

Na patelnię kładziemy por, imbir i często mieszając krótko smażymy. Dodajemy mięso i paprykę. Wlewamy sos i doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z ryżem lub smażonym makaronem.

Gotujemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się