swiatwemnie.pl

Drobiowe saute z ostrygowym sosem

    

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

cukier kryształ-
korzeń imbiru20gramów
olej słonecznikowy100mililitrów
papryka3sztuki
piersi z kurczaka700gramów
por60gramów
skrobia kukurydziana3łyżki
sos ostrygowy30mililitrów
sos sojowy30mililitrów
sól0
wino z ryżu3łyżeczki
wino z ryżu30mililitrów
woda20mililitrów

1. 

piersi z kurczaka 700 gramów

Mięso z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki.

2. Przygotowanie masy

skrobia kukurydziana 3 łyżki  woda 20 mililitrów  wino z ryżu 3 łyżeczki  sól

Skrobię mieszamy z wodą. Ryżowe wino mieszamy z solą i z jedną trzecią rozmieszanej skrobi.

Przygotowanie masy

3. 

por 60 gramów  korzeń imbiru 20 gramów  papryka 3 sztuki

Mięso mieszamy z przygotowaną masą i zostawiamy w chłodnym miejscu. Przepłukujemy pora, obieramy imbir i kroimy na drobno. Paprykę kroimy na kawałki mniejsze niż kawałki mięsa.

4. Przygotowanie sosu

sos ostrygowy 30 mililitrów  sos sojowy 30 mililitrów  sól  cukier kryształ  wino z ryżu 30 mililitrów

Mieszamy sos sojowy, sos ostrygowy, ryżowe wino, szczyptę cukru i szczyptę soli. Dodajemy resztę wymieszanej skrobi.

Przygotowanie sosu

5. Smażymy

olej słonecznikowy 100 mililitrów

Rozgrzewamy olej w woku. Dodajemy mięso i smażymy kawałki papryki często mieszając, do wtedy aż składniki lekko zbrązowieją. Potem je wyciągamy.

6. Gotujemy

Na patelnię kładziemy por, imbir i często mieszając krótko smażymy. Dodajemy mięso i paprykę. Wlewamy sos i doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z ryżem lub smażonym makaronem.

Gotujemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się