swiatwemnie.pl

Domowe piersi z kurczaka

     

Smak słowackiej tradycji.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

piersi z kurczaka 1000 g

Do przygotowania domowych kotletów potrzebujemy piersi z kurczaka, najlepiej z domowej hodowli.

2. 

mleko półtłuste 1,5%

Umyte piersi z kurczaka moczymy w mleku przez 24 godziny.

3. 

sól  mąka chlebowa pszenna T750  jajka kurze  bułka tarta  olej słonecznikowy

Osolone panierujemy w mące, następnie wkładamy je do roztrzepanego jajka a potem do przesianej bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się