Domowe piersi z kurczaka

Smak słowackiej tradycji.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,mąka chlebowa pszenna T750,bułka tarta,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak ›Składniki
Składniki
bułka tarta | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 0 ?? | kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
piersi z kurczaka | 1000 1100 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
piersi z kurczaka 1000 gramów
Do przygotowania domowych kotletów potrzebujemy piersi z kurczaka, najlepiej z domowej hodowli.


3.
sól • mąka chlebowa pszenna T750 • jajka kurze • bułka tarta • olej słonecznikowy
Osolone panierujemy w mące, następnie wkładamy je do roztrzepanego jajka a potem do przesianej bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Smacznego!