Pieczone gnocchi z mięsem drobiowym

Łatwe przygotowanie szybkiego i obfitego obiadu, który wam z pewnością zasmakuje.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,ser Gouda,zielona mrożona fasolka szparagowa,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak ›Składniki
Składniki
Ziemniaczane gnocchi alias Noky przepis | 400 ?? | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 1 17 | łyżeczka kcal | |
czosnek | 1 6 | ząbek kcal | |
olej słonecznikowy | 1 135 | łyżka kcal | |
piersi z kurczaka | 300 330 | gramów kcal | |
przyprawa do grilla | 1 14 | łyżeczka kcal | |
przyprawa warzywna | 1 0 | łyżeczka kcal | |
ser Gouda | 100 356 | gramów kcal | |
sos sojowy | 1 21 | łyżka kcal | |
wędzony boczek | 100 558 | gramów kcal | |
zielona mrożona fasolka szparagowa | 150 45 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 200 622 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
Ziemniaczane gnocchi alias Noky przepis 400 gramów
Gnocchi gotujemy według instrukcji na opakowaniu albo przygotujcie sobie je w domu według przepisu, który znajdziecie na naszej stronie. Gnocchi przepłukujemy zimną wodą i odstawiamy do odcieczenia.

2.
piersi z kurczaka 300 gramów • sos sojowy 1 łyżka • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka • przyprawa warzywna 1 łyżeczka • przyprawa do grilla 1 łyżeczka • olej słonecznikowy 1 łyżka
Marynatę przygotowujemy następująco: w większej misce mieszamy olej, czarny pieprz, przyprawę warzywną (wegeta), przyprawę do grilla i sos sojowy. Do marynaty wkładamy na paski pokrojone mięso, dobrze mieszamy i dostawiamy w chłodne miejsce.


4.
Do usmażonego boczku dodajemy zamarynowane mięso drobiowe i szybko smażymy. Po usmażeniu odstawiamy.

5.
Przygotowane gnocchi, równomiernie rozkładamy na mniejszą blachę.

6.
Na gnocchi rozkładamy usmażone mięso z boczkiem.

7.
ser Gouda 100 gramów • zielona mrożona fasolka szparagowa 150 gramów • śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów • czosnek 1 ząbek
Na mięso, równomiernie rozkładamy mrożona fasolkę szparagową (jeśli ktoś nie lubi fasolki, może użyć swoje ulubione warzywo). Wszystko zalewamy śmietaną wymieszaną z przeciśniętym czosnkiem. Na koniec trzemy półtwardy ser.

8.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 20 minut.

9.

Smacznego!