PRZEPISY

Ciasto ananasowe

Ciasto ananasowe

Wyśmienity, prosty a przede wszystkim łatwy do przygotowania smakołyk z ananasowego ciasta i kremu śmietanowego.

przepis,fotoprzepis,ananas,krem kanapkowy śmietankowy,mielone orzechy włoskie,czekolada,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

ananas500gramów
budyń waniliowy300gramów
cukier puder200gramów
cukier puder1łyżka
cukier waniliowy12gramów
czekolada60gramów
jajka kurze2sztuki
krem kanapkowy śmietankowy400gramów
mielone orzechy włoskie70gramów
mąka luksusowa pszenna T550220gramów
proszek do pieczenia8gramów
rum2łyżki
soda oczyszczona2łyżeczki

 

Przepis

1. Miksujemy ananasa

ananas 500 gramów

Miksujemy kawałki ananasa (z jednej puszki) razem z sokiem ananasowym.

2. Przygotowanie ciasta

cukier puder 200 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 220 gramów  soda oczyszczona 2 łyżeczki  proszek do pieczenia 8 gramów  jajka kurze 2 sztuki

W misce mieszamy mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Dodajemy jajka i zmiksowany ananas. Wszystko razem mieszamy, wyrabiamy rzadkie ciasto.

3. 

Ciasto wlewamy na blachę, pieczemy przy 180°C przez około 15 minut. Ciasto powinno delikatnie zbrązowieć.

4. Przygotowanie kremu

krem kanapkowy śmietankowy 400 gramów  budyń waniliowy 300 gramów  cukier waniliowy 12 gramów  rum 2 łyżki  cukier puder 1 łyżka

Krem uzyskamy mieszając ze sobą śmietankowe kremy do smarowania pieczywa z budyniem, cukrem, cukrem waniliowym oraz rumem.

5. 

Jeżeli w kremie zostały jakieś grudki, rozmiksujemy je.

6. 

Kremem smarujemy wystudzone ciasto.

7. 

mielone orzechy włoskie 70 gramów  czekolada 60 gramów

Na koniec ciasto posypujemy drobno posiekanymi orzechami i na grubo startą czekoladą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie