PRZEPISY

Orzechowe kawałki Haraszo

Orzechowe kawałki Haraszo

Prosty deser, pełny orzechów i czekolady, na sposób tradycyjnej rosyjskiej kuchni. Jest naprawdę очень хорошо - bardzo dobry.

przepis,fotoprzepis,mielone orzechy włoskie,czekolada 85%,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

cukier puder380gramów
cytryna½sztuki
czekolada 85%100gramów
jajka kurze6sztuk
margaryna1łyżeczka
masło175gramów
mielone orzechy włoskie90gramów
mąka luksusowa pszenna T550150gramów
proszek do pieczenia1łyżka
woda3łyżki

 

Przepis

1. 

jajka kurze 6 sztuk  cukier puder 200 gramów

Jajka mieszamy z cukrem.

Jajka mieszamy z cukrem....

2. 

masło 175 gramów

Dodajemy roztopione wystudzone masło.

Dodajemy roztopione wystudzone masło....

3. 

mielone orzechy włoskie 90 gramów

Dosypujemy orzechy...

Dosypujemy orzechy......

4. 

mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżka

... i mąkę z proszkiem do pieczenia.

... i mąkę z proszkiem do pieczenia....

5. 

Wszystko razem dobrze mieszamy.

Wszystko razem dobrze mieszamy....

6. 

Połowę ciasta wylewamy na mniejszą blachę (35x35cm).

Połowę ciasta wylewamy na mniejszą blachę...

7. 

czekolada 85% 100 gramów

Na ciasto strugamy czekoladę. W naszym przepisie czekoladę po prostu połamaliśmy, dzięki temu deser był przyjemnie chrupiący podczas konsumpcji.

Na ciasto strugamy czekoladę. W naszym przepisie...

8. 

Na czekoladę nalewamy drugą połowę ciasta.

Na czekoladę nalewamy drugą połowę ciasta....

9. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (około 25 minut). Czy jest ciasto upieczone sprawdzamy za pomocą wykałaczki. Wbijamy ją do ciasta a po wyciągnięciu jej koniec musi być suchy, nielepiący się. Ciasto odstawiamy żeby dobrze wystygło.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (około 25...

10. Cytrynowa polewa lukrowa

cukier puder 180 gramów  woda 3 łyżki  margaryna 1 łyżeczka  cytryna ½ sztuki

Do miski odważymy przesiany cukier. Dodajemy ciepłą wodę i roztopiony tłuszcz. Dodajemy cytrynowy sok. Mieszamy, aż polewa będzie gładka i gęsta.

Do miski odważymy przesiany cukier. Dodajemy...

11. 

Polewą polewamy ciasto i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.

Polewą polewamy ciasto i odstawiamy w chłodne...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się