PRZEPISY

Orzechowe kawałki Haraszo

Orzechowe kawałki Haraszo

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Prosty deser, pełny orzechów i czekolady, na sposób tradycyjnej rosyjskiej kuchni. Jest naprawdę очень хорошо - bardzo dobry.

przepis,fotoprzepis,mielone orzechy włoskie,czekolada 85%,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

cukier puder

380

1475

gramów

kcal

cytryna

½

??

sztuki

kcal

czekolada 85%

100

600

gramów

kcal

jajka kurze

6

528

sztuk

kcal

margaryna

1

44

łyżeczka

kcal

masło

175

1285

gramów

kcal

mielone orzechy włoskie

90

607

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

150

534

gramów

kcal

proszek do pieczenia

1

12

łyżka

kcal

woda

3

0

łyżki

kcal

 

Przepis

1. 

jajka kurze 6 sztuk  cukier puder 200 gramów

Jajka mieszamy z cukrem.

Jajka mieszamy z cukrem....

2. 

masło 175 gramów

Dodajemy roztopione wystudzone masło.

Dodajemy roztopione wystudzone masło....

3. 

mielone orzechy włoskie 90 gramów

Dosypujemy orzechy...

Dosypujemy orzechy......

4. 

mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów  proszek do pieczenia 1 łyżka

... i mąkę z proszkiem do pieczenia.

... i mąkę z proszkiem do pieczenia....

5. 

Wszystko razem dobrze mieszamy.

Wszystko razem dobrze mieszamy....

6. 

Połowę ciasta wylewamy na mniejszą blachę (35x35cm).

Połowę ciasta wylewamy na mniejszą blachę...

7. 

czekolada 85% 100 gramów

Na ciasto strugamy czekoladę. W naszym przepisie czekoladę po prostu połamaliśmy, dzięki temu deser był przyjemnie chrupiący podczas konsumpcji.

Na ciasto strugamy czekoladę. W naszym przepisie...

8. 

Na czekoladę nalewamy drugą połowę ciasta.

Na czekoladę nalewamy drugą połowę ciasta....

9. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (około 25 minut). Czy jest ciasto upieczone sprawdzamy za pomocą wykałaczki. Wbijamy ją do ciasta a po wyciągnięciu jej koniec musi być suchy, nielepiący się. Ciasto odstawiamy żeby dobrze wystygło.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (około 25...

10. Cytrynowa polewa lukrowa

cukier puder 180 gramów  woda 3 łyżki  margaryna 1 łyżeczka  cytryna ½ sztuki

Do miski odważymy przesiany cukier. Dodajemy ciepłą wodę i roztopiony tłuszcz. Dodajemy cytrynowy sok. Mieszamy, aż polewa będzie gładka i gęsta.

Do miski odważymy przesiany cukier. Dodajemy...

11. 

Polewą polewamy ciasto i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.

Polewą polewamy ciasto i odstawiamy w chłodne...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się