Orzechowe kawałki Haraszo

Prosty deser, pełny orzechów i czekolady, na sposób tradycyjnej rosyjskiej kuchni. Jest naprawdę очень хорошо - bardzo dobry.
przepis,fotoprzepis,mielone orzechy włoskie,czekolada 85%,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe ›Składniki
Składniki
cukier puder | 380 1475 | gramów kcal | |
cytryna | ½ ?? | sztuki kcal | |
czekolada 85% | 100 600 | gramów kcal | |
jajka kurze | 6 528 | sztuk kcal | |
margaryna | 1 44 | łyżeczka kcal | |
masło | 175 1285 | gramów kcal | |
mielone orzechy włoskie | 90 607 | gramów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 150 534 | gramów kcal | |
proszek do pieczenia | 1 12 | łyżka kcal | |
woda | 3 0 | łyżki kcal |
Przepis



4.
mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów • proszek do pieczenia 1 łyżka
... i mąkę z proszkiem do pieczenia.

5.
Wszystko razem dobrze mieszamy.

6.
Połowę ciasta wylewamy na mniejszą blachę (35x35cm).

7.
czekolada 85% 100 gramów
Na ciasto strugamy czekoladę. W naszym przepisie czekoladę po prostu połamaliśmy, dzięki temu deser był przyjemnie chrupiący podczas konsumpcji.

8.
Na czekoladę nalewamy drugą połowę ciasta.

9.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (około 25 minut). Czy jest ciasto upieczone sprawdzamy za pomocą wykałaczki. Wbijamy ją do ciasta a po wyciągnięciu jej koniec musi być suchy, nielepiący się. Ciasto odstawiamy żeby dobrze wystygło.

10. Cytrynowa polewa lukrowa
cukier puder 180 gramów • woda 3 łyżki • margaryna 1 łyżeczka • cytryna ½ sztuki
Do miski odważymy przesiany cukier. Dodajemy ciepłą wodę i roztopiony tłuszcz. Dodajemy cytrynowy sok. Mieszamy, aż polewa będzie gładka i gęsta.

11.
Polewą polewamy ciasto i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.

Smacznego!